Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Patru maşini avariate din cauza vitezomanilor (şi) pe timp de ploaie!

64

Chiar dacă vremea este ploioasă iar carosabilul umed, mulţi şoferi nu renunţă să apese acceleraţia la podea.

Chiar dacă vremea este ploioasă iar carosabilul umed, mulţi şoferi nu renunţă să apese acceleraţia la podea. Numai în această zi, două accidente au avut loc în urmă cu puţin timp. În urma acestora, patru automobile au fost avariate.

Primul accident s-a produs în zona Bascov, iar cel de-al doilea în localitatea Morarești.

Din fericire, nu au fost victime omeneşti, cei implicaţi alegându-se cu o sperietură.

Pentru o călătorie în siguranţă, în contextul avertizării meteorologice, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş vă recomandă:

-Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor.

-Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei).

-Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi, sau 50 de km/h în afara lor, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă, mâzgă sau piatră cubică umedă.

-Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare şi cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea și a putea fi văzuţi în trafic. Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, -în afara localităţilor şi în timpul zilei.

-Atunci când circulaţi pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, echipaţi autovehiculul cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculelor cu masa totală mai mare de 3,5 tone, montaţi pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

-Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, nefăcând referire la o anumită perioadă a anului.

Bitpress