Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Platforma Android în octombrie: Oreo apare în clasament, Marshmallow este cel mai popular (Software)

100

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Începutul unei noi luni înseamnă şi lansarea unui nou clasament al versiunilor de Android în utilizare activă. Pentru prima dată de la lansarea noii versiuni Android 8.0 Oreo, aceasta apare în top, chiar dacă momentan nu se regăseşte decât pe câteva modele de smartphone-uri de pe piaţă. Nougat, este în continuare în creştere, iar restul de versiuni continuă să scadă, cedând locul variantelor lansate în ultimii doi ani.

În topul clasamentului se află din nou varianta Android 6.0 Marshmallow, care se regăseşte pe 32% din totalul dispozitivelor cu Android conectate la Google Play Services. Această variantă a fost lansată în 2015 şi reprezintă baza pe care cele mai recente două variante au fost construite, îmbunătăţirile din Nougat şi Oreo fiind mai puţin evidente pentru utilizatori. Pe locul doi, cu 27,7% este Android Lollipop, prima versiune de Android care a trecut la interfaţa Material Design, în timp ce locul trei este acum ocupat de Android Nougat, lansat în 2016, cu 17,8% din piaţa de dispozitive cu Android.

„Codaşii” sunt Android KitKat cu 14,5% din total, Android Jelly Bean cu 5,6%, Ice Cream Sandwich cu 0,6% Gingerbread cu 0,6% şi în cele din urmă Android Oreo cu 0,2%.  Android Oreo pare însă să crească ceva mai repede decât predecesorul său, intrând deja în top, la mai puţin de trei luni de la prima apariţie.

Având în vedere că mulţi producători de telefoane au promis deja actualizări la Android Oreo pentru anul 2017 şi că majoritatea smartphone-urilor care se vor lansa în lunile următoare vor veni cu această versiune din fabrică, ascensiunea Oreo ar putea fi foarte rapidă.

 

(…)

Cuvinte cheie: android, sistem de operare, oreo, marshmallow, smartphone, google

Subiecte asemănătoare:
» După Android Oreo, toate smartphone-urile Nokia vor trece la Android P
» Huawei Mate 10 Pro apare în noi imagini neoficiale. Are ecran curbat edge-to-edge şi camere Leica
» Utilizatorii de Nokia 3, 5 şi 6 nu vor trebui să aştepte foarte mult pentru actualizarea la Android Oreo
» Essential, smartphone-ul „părintelui Android”, nu se vinde bine
» Bill Gates nu foloseşte un smartphone cu Windows

Articol original – Platforma Android în octombrie: Oreo apare în clasament, Marshmallow este cel mai popular, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse

Get real time updates directly on you device, subscribe now.