Divertisment

Politia… parcata ilegal

Politia

O firma de ridicari auto a luat de pe strada o masina a politiei, inscriptionata, dotata si cu girofar, mai nou..rampa de lumini, tocmai din centrul municipiului Oradea unde fusese parcata pret de cateva zeci de minute. Politistul vinovat, pentru a-si putea recupera masina din dotare, a trebuit sa plateasca o amenda de 390 de lei.

Stirea, asa cum o citim cu totii, pare de domeniul….irealului. Citesti si parca nu iti vine sa crezi ca se poate intampla asa ceva tocmai in…..Romania. De fapt se ridica niste semne de intrebare:

– cei de la firma de ridicari auto aveau o albeata pe ochi si ori n-au recunoscut masina politiei ori in loc de Politia au citit altceva?

– cei patrunsi de spiritul “sa moara si capra vecinului” le-au spus celor de la firma in cauza ca daca si masinile lor sunt ridicate de ce sa nu o ridice si pe cea a Politiei?

Oricum ar fi fost, gestul celor ce au ridicat masina politiei e de apreciat si pentru simplul fapt ca au aratat celor ce trebuie sa cunoasca si sa aplice legea, cum se aplica legea iar, mai presus de toate, ca legea e aceeasi pentru toti!

Pe de alta parte, ma gandesc ce-ar fi facut bravul nostru politist daca, in timp ce masina de serviciu ii era ridicata, un operator 112 l-ar fi apelat ca sa-i solicite sa se deplaseze de urgenta pentru a salva viata cuiva.

O fi inceput sa se schimbe ceva? Voi ce credeti?