POLITIA VEGHEAZA!

În ultimele 3 zile, poliţiştii din Alba au intervenit la 110 evenimente, au aplicat 623 de amenzi şi au constatat 40 de infracţiuni.  

În perioada 12 – 15 ianuarie a.c., poliţiştii din Alba au intervenit la 110 evenimente, din care 101 solicitări ale cetăţenilor făcute prin serviciul de urgenţă 112.

Au fost constatate 40 de infracţiuni şi au fost aplicate 623 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de  153.975 lei, din care 40 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 571 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative. Dintre sancţiunile aplicate la regimul rutier, 231 au fost aplicate pentru depăşirea regimului legal de viteză, iar 5 pentru alcool. 

Au fost reţinute 26 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, din care 4 pentru alcool şi 5 pentru depăşirea limitei legale de viteză cu peste 50 de kilometri/oră şi au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

Opt autori de infracțiuni au fost depistaţi în flagrant delict.

Acţiunile poliţiştilor, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, dedicate creşterii siguranţei cetăţenilor vor continua.

 

 

Alege Viaţa!

 

Siguranţa traficului rutier din Alba Iulia, în atenţia poliţiştilor. La sfârșitul săptămânii trecute poliţiştii au aplicat 145 de amenzi şi au reţinut 4 permise de conducere în cadrul unei acţiuni cu efective suplimentare.

La data de 12 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Alba, cu sprijinul poliţiştilor rutieri din Alba Iulia, Sebeş, Aiud şi ai poliţiştilor de ordine publică din Alba Iulia, Aiud şi de la Secţiile de Poliţie Rurală Vinţu de Jos şi Galda de Jos, au  desfăşurat o acţiune, pe raza municipiului Alba Iulia, ce a vizat prevenirea accidentelor datorate neacordării de prioritate vehiculelor şi pietonilor cât şi a celor datorate indisciplinei pietonilor.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 145 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.990 lei, din care 64 pietonilor ce s-au angajat în traversarea străzii prin loc nepermis.

Dintre sancţiunile aplicate conducătorilor auto, 12 au fost pentru viteză excesivă, 14 pentru neportul centurii de siguranţă, 10 pentru oprire/staţionare neregulamentară,  două pentru neacordare de prioritate pietonilor, una pentru neacordarea de prioritate vehiculelor, una pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului, iar restul pentru alte abateri.   

Au fost reţinute 4 permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Cercetat pentru tentativă de furt

 

Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud îl cercetează penal pe un bărbat din Alba Iulia care este bănuit că ar fi încercat să sustragă combustibil din rezervorul unui camion parcat pe raza localităţii Hopârta.

La data de 12 ianuarie a.c., poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud, sprijiniţi de poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos, l-au identificat pe un bărbat de 33 de ani, din municipiul Alba Iulia, ca persoană bănuită de comiterea unei tentative de furt, faptă în legătură cu care poliţia a fost sesizată în noaptea de 11/12 ianuarie a.c.

Se pare că, în noaptea de 11 /12 ianuarie a.c., bărbatul s-ar fi deplasat cu un autoturism până în comuna Hopârta, având asupra sa mai multe bidoane, furtunuri și ustensile pentru forțarea sistemelor de închidere ale rezervoarelor şi ar fi încercat să sustragă motorină din rezervorul unui camion parcat la marginea localității însă a fost surprins de un localnic şi a abandonat activitatea infracțională, încercând să-şi asigure scăparea.

Faţă de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii tentativei la infracțiunea de furt calificat.

 

Cercetat pentru furt

 

Poliţiştii din Sebeş l-au identificat pe un tânăr ca persoană bănuită de comiterea unui furt dintr-un autoturism lăsat neasigurat într-o spălătorie auto din municipiul Sebeş. Pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de furt, poliţia recomandă cetăţenilor să-şi asigure bunurile.

La data de 12 ianuarie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş l-au identificat pe un tânăr de 28 de ani, din Sebeş, ce persoană bănuită de comiterea unui furt, faptă semnalată la data de 9 ianuarie a.c.

Se are că, în dimineaţa zilei de 8 ianuarie, în timp ce se afla în incinta unei spălătorii auto din Sebeş, tânărul ar fi profitat de faptul că un autoturism a fost lăsat nesupravegheat şi neasigurat şi ar fi sustras bunuri personale în valoare de 450 lei.

Faţă de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte cetăţenilor faptul că lăsarea la vedere a bunurilor în autoturism (telefoane, genţi, portofele, GPS-uri, etc) îi expun riscului de a deveni victime ale infracțiunilor de furt.

Poliţiştii vă recomandă:   

  • Asiguraţi autoturismul chiar dacă lipsiţi din el doar câteva minute;
  • Evitaţi să păstraţi în autoturism acte de identitate, permis de conducere, documente de înmatriculare a maşinii, documentele firmei, cărţi de credit, ordine de plată sau orice alte înscrisuri de valoare;
  • Închideţi complet geamurile când părăsiţi autoturismul, chiar pentru scurt timp.
  • Nu lăsaţi banii în maşină, nici doar pentru câteva minute!
  • Nu împrumutaţi maşina decât persoanelor în care aveţi deplină încredere!
  • Nu vă adresaţi, pentru repararea maşinii, unor meseriaşi ocazionali necunoscuţi sau atelierelor neautorizate (se pot face mulaje după chei sau puteţi rămâne fără componente care funcţionau foarte bine).

Reţinut pentru infracțiuni rutiere       

 

Poliţiştii din Blaj l-au reţinut pe un tânăr care a fost depistat în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere şi fiind sub influenţa alcoolului. Poliţiştii au constatat că tânărul mai era cercetat, într-un dosar penal, pentru acelaşi fel de fapte, comise în luna octombrie 2017.

La data de 11 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri din Blaj au luat măsura reţinerii faţă de un tânăr de 20 de ani, din comuna Sâncel, care, în seara zilei de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 23.30, a fost depistat, pe raza municipiului Blaj, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

Valoarea indicată de aparatul etilotest a fost de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul mai este cercetat într-un dosar penal, după ce a fost depistat în luna octombrie 2017, conducând un autoturism prin Blaj, sub influenţa alcoolului şi fără a poseda permis de conducere.

La data de 12 ianuarie a.c., tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, față de acesta fiind dispusă măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

Mandate executate

La data de 12 ianuarie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud au identificat-o şi reţinut pe o femeie de 34 de ani şi pe un bărbat de 39 de ani, ambii din Aiud, posesori ai unor mandate de executare a pedepsei închisorii, emise de Judecătoria Aiud. 

Femeia a fost condamnată la executarea unei pedepse de un an, 4 luni si 10 zile  închisoare pentru ameninţare, iar bărbatul a fost condamnat la un an închisoare, tot pentru ameninţare.

Cei doi condamnaţi au fost depuşi în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

 

 

 

 

Infracțiuni rutiere

 

La  data de 12 ianuarie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din Aiud au intervenit pentru soluţionarea unui eveniment rutier, soldat cu pagube materiale, produs pe Drumul Judeţean 107 E, pe raza localităţii Ciumbrud.

Un bărbat de 67 de ani, din Aiud, în timp ce conducea un autoturism în direcţia Aiud – Ciumbrud, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pătruns pe contrasens şi intrat în coliziune cu un autoturism ce circula regulamentar.

Poliţiştii au constatat faptul că şoferul ce a provocat accidentul era sub influenţa băuturilor alcoolice, valoarea indicată de aparatul etilotest fiind de 0,77 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Aiud unde  i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 12.00, poliţiştii Serviciului Rutier Alba, în timp ce acţionau pe strada Alexandru Ioan Cuza din Alba Iulia au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 34 de ani, din Teiuş, judeţul Alba.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că autoturismul condus de tânăr fusese radiat din circulație, de către autorităţile olandeze, din septembrie 2017.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea,pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

La data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 19.20, poliţiştii rutieri din Alba Iulia au fost sesizaţi de un echipaj al Poliţiei Locale Alba Iulia, cu privire la faptul că au depistat un conducător auto, ce circula pe strada Vasile Goldiş, fără a poseda permis de conducere şi fiind sub influenţa alcoolului.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că bărbatul, în vârstă de 56 de ani, din Alba Iulia, avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat, iar în urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spitalul unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal în care este cercetat pentru conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 16.20, poliţiştii rutieri din Abrud l-au depistat pe un tânăr de 31 de ani, din municipiul Brad, judeţul Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism, pe  D.N. 74, cu viteză peste limita legală.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul emana miros de alcool, motiv pentru care l-au testat cu aparatul etilotest, acesta indicând valoarea de 

0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la spitalul din Abrud unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Accidente rutiere

 

La data de 13 ianuarie a.c., în jurul orei 16.10, un bărbat de 49 de ani, din Zlatna, în timp ce conducea un autoturism pe DN 74, pe raza localității Zlatna, în direcția Zlatna – Abrud, nu s-a asigurat corespunzător la schimbarea direcției de mers spre stânga şi a intrata în coliziune cu un autoturism condus de un tânăr de 27 de ani, din Alba Iulia, ce era angajat în depăşire.

În urma accidentului, un minor de 17 ani, pasager în primul autoturism, a suferit leziuni corporale uşoare şi a fost transportat la spitalul din Alba Iulia.

Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate.

La data de 15 ianuarie a.c, în jurul orei 01.00, un tânăr de 20 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism pe strada Doinei, în intersecția cu Calea Moţilor din Alba Iulia, a pierdut controlul asupra autoturismului şi a intrat în coliziune cu sensul giratoriu amplasat în intersecţie.

În urma accidentului, un tânăr de 18 ani, pasager în autoturism, a suferit leziuni corporale uşoare şi a fost transportat la spital.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate.

Amplasarea radarelor în data de 16 ianuarie 2018

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac       

Publicat la Mon, 15 Jan 2018 18:57:13 +0000

Actualitate