StiriȘtiri județul AlbaȘtiri județul BacăuȘtiri județul MureșȘtiri județul Neamț

Polițiștii din Aiud au reținut doi bărbați care au furat aproape 6000 de lei dintr-o mașină parcată în municipiu

furt autoDoi bărbaţi din judeţul Mureş au fost reţinuţi de poliţiştii din Aiud, pentru furt calificat. Aceştia ar fi sustras dintr-o maşină de distribuţie marfă, parcată pe raza municipiului Aiud, aproape 6.000 de lei. Cu sprijinul Direcţie de Operaţiuni speciale, s-a reuşit probarea activităţii lor infracționale şi prinderea, în flagrant, pe raza municipiului Piatra Neamţ, imediat după ce au furat suna de 1.500 de lei  dintr-o alta maşină de distribuţie.

La data de 27 iulie 2017, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud i-au reţinut pe D.I.G., de 42 de ani din comuna Sîncraiu de Mureş şi pe S.A., de 48 de ani, din comuna Suseni, judeţul Mureş, care sunt cercetaţi pentru comiterea, la data de 12 iulie a.c., a furtului sumei de  5.419 lei, dintr-o mașină de distribuţie marfă, parcată pe raza municipiului Aiud.

Pentru documentarea activităţii infracționale a celor doi bărbaţi, poliţiştii din Aiud au fost sprijini de polițiști din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale, iar la data de 26 iulie a.c., s-a reuşit reţinerea acestora, pe raza municipiului Piatra Neamţ, după ce au comis un furt dintr-un autovehicul de distribuţie marfă, pe raza municipiului Bacău, din care au sustras suma de 1.500 de lei.

De asemenea, poliţiştii au efectuat 4 percheziţii domiciliare, toate în judeţul Mureş.

Se pare că, pentru comiterea infracțiunilor, cei doi foloseau autoturisme închiriate precum şi dispozitive  pentru bruierea dispozitivelor de închidere electrică a autovehiculelor.

Faţă de cei doi bărbaţi a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, iar ulterior au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud şi instanție de judecată.

Pe mumele lor, Judecătoria Aiud a emis mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pentru furt calificat şi complicitate la furt calificat.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii lor activităţi infracționale.

 

 

ProAlba