Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Primarul Dragoș Chitic – Conferință de presă, 26.04.2017

108

conf presaMiercuri, 26 aprilie, primarul municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic susține o conferință de presă care a debutat la ora 14:30.

Primul subiect al conferinței de presă este acela că în ședinta de CL de mâine proiectul de hotărâre nr. 12 propune modificarea organigramei. Primarul declară că i se pare nefiresc ca un municipiu reședință de județ să nu aibă administrator public și consilieri ai primarului. S-a interesat și în toate orașele există administrator public. Lipsa lui poate pune probleme în atragerea de fonduri europene, deoarece aceasta era sarcina administratorului public și a cel putin unui consilier al primarului.

Proiectul 15 – Preluarea Pieței Centrale: „Este incredibil cum politicul influențează negativ funcționarea acestui oraș. Mâine reluăm a 5-a oară proiectul.”, declară primarul.

În ceea ce privește incidentul de la piață de duminică, primarul a declarat că nu a fost niciun pericol – un senzor s-a declanșat din cauza apei din infiltrații. Dacă piața era funcțională, acest eveniment nu s-ar fi produs deoarece problema a fost de la acumularea zăpezii pe terasele descoperite. Atunci când funcționează piața, există un sistem de degivrare și ar fi fost îndepărtată și zăpada. Este și o vină a constructorului care a fost notificat și chemat la fața locului pentru remedierea problemelor. Singura varianta rapidă de deschidere a pieței este darea ei în administrarea CMI Urban, mai spune Dragoș Chitic.

Proiectul 18 – Caiet de sarcini pentru scoaterea pieței la licitație – Caietul de sarcini nu se face la partide, ci la primărie. Consilierii pot veni doar cu amendamente, spune primarul Dragoș Chitic și face un apel la consilieri să se rezolve mâine această problemă ca să nu mai stea piața închisă.

Un alt proiect, despre Mall-ul de la piață. „Am reevaluat obiectivul, valoarea nouă fiind mult mai mică decât cea de la data construcției, astfel încât impozitul va scădea cu aproximativ 40% față de anul trecut.”, a declarat primarul.

Alte câteva proiecte se referă la terenuri solicitate de cetățeni sau firme. Unii vor să investească, alții vor să își dezvolte afacerile. Este un mesaj negativ neaprobarea acestor proiecte și ar putea fi un semnal negativ cu repercusiuni pe termen lung. Exemplu: un teren unde primăria este copropietar alături de RIFIL, un investitor important. Din păcate, până acum majoritatea din CL a spus NU până acum acestui proiect. Majoritatea din CL votează contra propriei voințe, răspunzând la comenzi politice și riscă să fie trași la răspundere de unele instituții ale statului, a mai spus Dragoș Chitic.

Dragoș Chitic a mai anunțat că există un proiect pentru un nou centru de permanență în Dărmănești, respectiv cel de-al 7-lea centru de permanență din Piatra-Neamț.

La ședința de CL de mâine se așteaptă aprobarea acordării titlului de cetățean onoare postmortem domnului Viorel Tudose, un om care merită din plin acest titlu, mai spune primarul.

Urmează o nouă sesiune de proiecte cu finanțare nerambursabilă pentru ONG-uri. Cei interesați sunt rugați să urmărească site-ul primăriei Piatra-Neamț, primariapn.ro.

Continuăm cu text în timp real și filmare integrală în curând.

Ziar Piatra-Neamt