Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Primarul Ion Georgescu şi-a serbat ziua de naştere: ,,Cu cât îmbătrâneşti, cu atât eşti mai aşezat, mai echilibrat”

10

Dacă ar fi să-i enumerăm pe toţi cei care au venit să-l felicite pe primar, cred că lista ar fi interminabilă.

Primarul Mioveniului, Ion Georgescu, îşi serbează astăzi ziua de naştere. Încă de la prima oră a dimineţii a fost întâmpinat de către colegii de primărie cu un tort cu dedicaţie specială pentru… ,,un primar de 12 stele”, aluzie la distincția  ,,Partener de 12 stele” obţinută de Mioveni din partea Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei.

 

Dacă ar fi să-i enumerăm pe toţi cei care au venit să-l felicite pe primar, cred că lista ar fi interminabilă. Punctăm, însă, prezenţa echipei de tenis a clubului CS Mioveni, care astăzi joacă la Câmpulung cu CS Pristavu Câmpulung, în Finala Superligii Masculine de Tenis de Masă. Echipa i-a dăruit edilului un tricou purtat în finala câştigată anul trecut şi placheta cu titlul obţinut. Oficialii clubului, jucătorii și Primarul au căzut de acord că cea mai mare bucurie ar fi câștigarea finalei. 

Tot cu victorii speră să-l bucure pe primar şi CS Dacia Mioveni 2012. Clubul este angrenat în competiţii importante, premiere pentru sportul local. Echipa de handbal joacă în acest week-end la Buzău, în Turneul semifinal al Campionatului Naţional de Handbal Feminin Junioare, cu șanse mari la calificare în Turneul Final.

Un cadou surprinzător și inedit, primit de Ion Georgescu, a venit de la un coleg primar. Dar nu din PSD, ci din… PNL. Aflând că şi-ar dori foarte mult unica replică după cea mai mare lingură din lume, înregistrată în Cartea Recordurilor şi expusă la Cula Racoviţa, primarul Ţiţeştiului, Savu Gheorghe, i-a dăruit-o în această dimineaţă. Edilul din Țițești a câştigat-o la licitaţia umanitară desfășurată anul trecut pentru ajutorarea micuțului David, din Mioveni. Ne-a declarat că i-a dăruit-o cu cea mai mare plăcere şi că a făcut acest gest pentru un coleg din administraţie cu care se înţelege foarte bine, cu atât mai mult cu cât sunt primari în localităţi limitrofe. ,,În asemnenea moment, culoarea politică nu are nicio relevanţă.” a mărturisit primarul Savu.

Primarul Ion Georgescu ne-a mărturisit că își dorește să expună într-o zonă, special amenajată în spațiul Primăriei, toate cadourile primite de-a lungul timpului în calitatea de edil, pentru că aceste cadouri consideră că aparțin comunității pentru care lucrează. 

Recunoaştem că abia am putut să-i smulgem câteva cuvinte primarului, printre zecile de persoane aflate în permanenţă în preajma sa pentru a-i face urări sau a-l cadorisi…

,,În plan personal, sper ca 2017 să îmi aducă un nepoţel.”

Domnule primar, adăugaţi un an în calendarul vieţii şi unul în calendarul administraţiei publice. Care e mai greu?

Şi, şi, în funcţie de specificul fiecăruia. Anii vieţii, însă, îi influenţează pe cei ai administraţiei în sensul în care, cu cât îmbătrâneşti, cu atât eşti mai aşezat, mai echilibrat.

Ce vă doriţi cel mai mult în perioada imediat următoare?

În primul rând, eu, familia mea şi echipa să fim sănătoşi. În al doilea rând, 2017 e o provocare foarte mare, având în vedere investiţiile la care m-am angajat împreună cu echipa. Dacă reuşim, chiar putem fi un exemplu de bună practică pentru administraţia din România. Sper să găsim soluţiile cele mai bune, să le echilibrăm şi să le punem în practică. Proiectele aflate în derulare, consider că sunt cea mai mare realizare a administraţiei publice locale, după 1989.

Sunt foarte mult obiective pe care le urmărim și pe care ni le dorim, dar am spus de la început că nu sunt bani pentru toate. Dacă atrag fonduri europene şi guvernamentale şi le realizez, înseamnă că împreună cu echipa am găsit pârghiile cele mai bune ca toate rotiţele ceasului să funcţioneze la parametri normali. În plan personal, sper ca 2017 să îmi aducă un nepoţel.

Bitpress