Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Probleme mari pentru Brânză de la Ted Construct. Control aprobat la cererea creditorilor

375

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Judecătorii ieșeni au aprobat recent efectuarea unei expertize contabile la firma Ted Construct, societate de construcții aflată în insolvență

Decizie surpriză în dosarul de insolvență a cunoscutei firme Ted Construct, patronată de afaceristul Cornel Brânză. Magistrații ieșeni au decis zilele trecute efectuarea unei expertize contabile la firma lui Cornel Brânză. S-a ajuns aici deoarece o parte din creditorii care au de încasat bani de la firma lui Brânză nu sunt mulțumiți de sumele cu care au fost înscriși în tabelul creditorilor. O parte din sumele solicitate de creditori nu au fost aprobate deoarece patronii Ted Construct au refuzat să le recunoască. Unul dintre creditorii nemulțumiți este compania Rompetrol Downstream SRL, care a depus o cerere de creanță de 131.000 lei, dar i-a fost acceptată numai o mică parte adică 31.800 lei. De altfel, în ceea ce privește relațiile comerciale dintre Ted Construct și Rompetrol, lucrurile sunt ceva mai complicate. Asta deoarece într-unul din rapoartele prezentate judecătorului sindic, practicianul în insolvență care se ocupă de Ted Construct vorbește de un dosar penal care se referă la sustragerea de carburanți, fiind vorba de 13.978,75 litri de motorină și o cantitate de 282 litri de benzină, fiind stabilit un prejudiciu de circa 77.277 lei. În plângerea penală se vorbește însă și despre complicitatea unor angajați ai Rompetrol.

Potrivit unui tabel preliminar al creanțelor, valoarea totală a datoriilor Ted Construct este de 15.053.903 lei. Principalul creditor este însă Direcția Regională de Finanțe, care revendică 1.712.604 lei. Această creanță nu este însă certă deoarece reprezentanții firmei au contestat în justiție raportul de control prin care Fiscul a  stabilit sumele ce trebuie recuperate în contul datoriilor către bugetul de stat. Interesant este că unul dintre cei mai mari creditori ai Ted Construct este firma Con Ted Company SRL, patronată tot de familia Brânză. Această societate a fost înființată de familia Brânză în perioada în care Ted Construct intra în insolvență. Con Ted Company ar avea de recupera de la Ted Construct circa 2- milioane lei. Cererea creditorilor de a efectua o expertiză contabilă este cu atât mai îndreptățită cu cât și Fiscul a depus sesizare penală pentru evaziune fiscală împotriva patronului de la Ted Construct. Dosarul deschis în urma sesizării Fiscului este instrumentat de Direcția de Investigație a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT).

De asemenea, jurnaliștii 7 Est a descoperit că în anul 2013, în perioada în care era suspectată de evaziune fiscală, familia Brânză a achiziționat un mic palat de 350.000 euro în localitatea Emskirchen din Germania.

Constantin MAZILU

7est.ro – 2017 Stiri iasi, stiri locale, nationale si internationale

Get real time updates directly on you device, subscribe now.