Qualcomm prezintă senzorul de amprentă integrat în display. Din păcate, lansarea sa este departe (Telefoane mobile)

28Jun - by omgnews - 0 - In Tehnologie

Devine din ce în ce mai clar că noul Samsung Galaxy Note8 nu va beneficia de un senzor de amprentă integrat în display, iar zvonurile afirmă că nici Apple nu ar fi reuşit să depăşească această limitare pentru dezvoltarea lui iPhone 8. Qualcomm vine cu o soluţie, pe care o va oferi producătorilor de dispozitive mobile, însă din păcate, va trebui să aşteptăm ceva vreme până când telefoanele vor putea să beneficieze de aceasta.

Compania americană a anunţat noile Qualcomm Fingerprint Sensors, care vor veni în trei variaţii: pentru integrare în suprafeţe din sticlă, din metal şi direct în display. Până în prezent, majoritatea senzorilor de amprentă erau dezvoltaţi de Synaptics, un producător popular de componente pentru dispozitive mobile, cel mai bine cunoscut pentru dezvoltarea de trackpad-uri pentru multe dintre laptop-urile de pe piaţă.,

Conform Qualcomm, versiunea de senzor de amprentă pentru integrare în display funcţionează cu panouri OLED cu maximum 1200nm grosime, acesta fiind complet invizibil pentru utilizatori. Tehnologia folosită pentru citirea amprentei sunt ultrasunetele, o metodă de scanare ceva mai puţin precisă decât cea prin intermediul unui senzor capacitiv. Cu toate acestea, probabil că aceasta va fi soluţia de compromis pentru moment.

Celelalte două variante pot fi integrate direct în carcasele din metal sau sticlă şi nu necesită un spaţiu decupat special pe carcasă. Producătorii pot delimita zona de citire a amprentei doar cu marcaje bidimensionale. Un avantaj al tehnologiei cu ultrasunete este însă utilizarea în mai multe situaţii, precum apăsarea sub apă sau dacă mâinile utilizatorului sunt ude, în timp ce senzorul de amprentă poate de asemenea să integreze un senzor de puls sau comenzi prin intermediul gesturilor.

Conform Qualcomm, primele dispozitive echipate cu gama sa Fingerprint Sensors vor ajunge pe piaţă la mijlocul anului viitor, în timp ce soluţia integrată în display va ajunge pe piaţă abia în 2019.

(…)

Cuvinte cheie: senzor amprentă, qualcomm, smartphone

Subiecte asemănătoare:
» Alcatel lansează Idol 5S, un smartphone mid-range cu preţ foarte mic
» Honor 9 a fost lansat oficial şi în Europa. Vine cu hardware de Huawei P10 la un preţ mai mic
» Noi detalii despre Pixel 2 şi Pixel 2 XL: Snapdragon 835, 4GB memorie RAM şi posibil margini subţiri
» HTC U11 va primi noi funcţii Edge Sense într-un update software
» Snapdragon 450 ar putea oferi performanţă apropiată de seria 600 la un preţ mai mic

Articol original – Qualcomm prezintă senzorul de amprentă integrat în display. Din păcate, lansarea sa este departe, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse