Voința Turnu Măgurele – FC Petrolul Ploiești 0-1 (0-1)

Bogdan Chitic

Stadion: „Comunal” Saelele. Spectatori: circa 2.300.
A marcat: Arnăutu (14).

Voința Tr. Măgurele: Sălăjan – Marioara (65 Tucă, 87 Onțel), Sălcianu, Prodan, Mitrea – Suciu – Cincă (26 Roman), Fotescu, Nicolae (54 Moise), Mihaiu – Oprea (cpt). Antrenor: Marius Baciu.
Petrolul Ploiești: Bolboașă – Olaru, Prunescu, Frâncu, Velisar – Antoche, Chindriș (90+2 Chindriș)– Ciocâlteu (74 N. Popescu), Cl. Tudor (cpt) (60 Catană), Saim Tudor – Arnăutu. Antrenor: Octavian Grigore.
Cartonașe galbene: Fotescu (10), Oprea (70), Mitrea (73)/ Antoche (47, 79), Ciocâlteu (48), Velisar (85), Bolboașă (90), Chindriș (90+3).
Cartonaș roșu: Antoche (79).
Au arbitrat: Cătălin Buși – Florin Păunescu (ambii din Rm. Vâlcea) și Marian Truță (Băbeni, Vâlcea).
Observatori: Marian Ezaru (Craiova) și Sorin Cojocaru (București).
Jucătorul meciului: Sergiu Arnăutu (FC Petrolul Ploiești).

Deși remiza albă cu AFCM Alexandria, de pe „Ilie Oană”, din urmă cu o săptămână, poate fi considerată un semi-eșec în perspectiva luptei la promovare, FC Petrolul a ieșit „pe plus” din cele două derbiuri cu contracandidatele sale, victoria repurtată sâmbătă, la Saelele, plasând formația lui Tavi Grigore în „pole-position” pentru titlul neoficial de campioană de toamnă. Asta și pentru că, la finalul săptămânii, cele două echipe telormănene se vor întâlni în meci direct, la Alexandria, iar un eventual „X2” poate oferi Petrolului perspective mai bune pentru retur.
Conștienți că alte puncte pierdute în fața unei rivale la promovare pot afecta parcursul către Liga a II-a, găzarii au oferit o lecție de fotbal și pragmatism la Saelele, acolo unde, în primele 45 de minute, gazdele cu greu și-au putut trage sufletul. Cl. Tudor și compania au arătat ca o echipă în adevăratul sens al cuvântului, au „sudat” acțiuni periculoase la poarta gazdelor și au înscris la capătul primului sfert de oră, prin golgheterul Arnăutu, după o minge respinsă în față de Sălăjan, la șutul lui Ciocâlteu. Echipa mai prezentă în jumătatea adversă în prima repriză, Petrolul a făcut pasul înapoi în actul secund, când gazdele au încercat să readucă echilibrul pe tabelă, dar s-au lovit de o linie de fund a ploieștenilor – greu de depășit, și de intervențiile sigure ale lui Bolboașă. E drept, finalul meciului a provocat un „puseu de tensiune” în tabăra ploieșteană, asta pentru că Antoche (79) a văzut al doilea cartonaș galben și și-a lăsat colegii în inferioritate numerică. Zidul defensiv al „galben-albaștrilor” nu s-a clătinat, însă, în ciuda unei presiuni constante a gazdelor în secvențele de final, iar Petrolul s-a întors cu toate punctele de la Saelele, dar și cu ceva mai multă „culoare în obraji” și în clasamentul adevărului.
Pentru găzari urmează, mâine, meciul de pe teren propriu din 16-imile Cupei României, cu CS Mioveni (ora 18:00), iar vineri, testul din campionat, cu Atletic Bradu (18:45), de asemenea pe „Ilie Oană”.

Ziarul Prahova