Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

„Războiul stelelor ” (apuse) la PNL Giurgiu

135

Ca peste tot în ţară, şi la Giurgiu, în PNL „se ascut săbiile” în vederea apropiatelor alegeri ce ar avea ca scop „resuscitarea mortului”. Adică, a partidului, care – cel puţin la Giurgiu – după alegerile de anul trecut, e „mort şi îngropat”.

Aşadar, se formează echipe, alianţe, se anunţă candidaturi, se face „lobby” în teritoriu – cu partea asta, mai greu, că liberali în teritoriu… a ajuns un fel de antagonism la Giurgiu. Nu se ştie când va veni, concret, marea bătălie – adică alegerea noii conduceri a PNL Giurgiu, dar se ştiu, deja, taberele. Şi, pentru ceea ce a mai rămas din PNL la Giurgiu, numărul acestor tabere este chiar surprinzător de mare: 3!

Fiecare vine cu omul lui – tandem şef la judeţ-şef la municipiu.

Prima echipă este cea formată din actualul preşedinte al liberalilor giurgiuveni, Gheorghe Ştefan, la județ şi Cosmin Marciu, la municipiu. Echipă ce pleacă din start cu handicapul grav al rezultatelor alegerilor de anul trecut.

A doua echipă încearcă să arate că „vine tare pe turnantă”. Doar că… nu prea îi iese. Cine face parte din această a doua echipă? Veşnicul candidat – şi „loser” – Dumitru Beianu, care, de data asta, şi-a ales un coechipier care s-a remarcat „la greu” nu în munca de partid, nu la lipit afişe şi nici prin adunări electorale, ci în… propagandă pe facebook. Nu propangandă liberală, ci pur anti-PSD. Este vorba despre un nume cvasi-necunoscut de cei care nu au facebook – adică majoritatea membrilor de rând ai partidului: o anume Dana Danciu. Care, însă, şi-a lansat, deja, candidatura la „municipiu”, cu multe vorbe mari şi… goale.

Beianu mai intră în competiţie cu încă un nume „greu„. Nu al liberalilor, ci… „greu”, în general. Este vorba despre Marin Anton, fost deputat, fost PDL-ist, fost PMP-ist, fost ministru, fost… multe. El intră acum în cursa pentru şefia liberalilor giurgiuveni în tandem cu Marian Măroiu, care ar urma să conducă organizaţia municipală. Şi, dacă e să analizăm toate echipele propuse, până la urmă, parcă Măroiu ar fi cel mai „liberal” dintre liberalii care revendică acum conducerea partidului. Deşi – să nu uităm – şi el vine din PSD.

Rămâne de văzut ce echipă va reuşi să convingă cel mai mare număr – din cel infim rămas – de liberali. Nu se ştie când se va întâmpla acest eveniment- alegerile de la judeţ – dar se ştie că, la municipiu, noul şef ar urma să fie ales la sfârşitul lunii, mai exact pe 27 aprilie.

Ar fi interesant de văzut ce s-ar întâmpla dacă la municipiu ar câştiga unul, iar la judeţ, cel din altă „echipă”. Cum s-ar înțelege cei doi şi încotro se va îndrepta PNL Giurgiu?

The post „Războiul stelelor ” (apuse) la PNL Giurgiu appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.

Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine