Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Recomandări de la Poliție pentru șoferi

171

Recomandări de la Poliție pentru șoferi

Pentru a călători în siguranță, Poliția Română recomandă planificarea călătoriilor din timp, verificarea condițiilor meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează a fi parcurs și adaptarea vitezei la condițiile de drum și trafic, conform unui comunicat transmis de Inspectoratul General al Poliției Române.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, şoferii trebuie să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Publicat la Sun, 04 Feb 2018 08:23:30 +0000

Actualitate