Divertisment

Top recorduri înscrise în Guiness Book 2014

Anul 2014 a fost un an plin de evenimente marcabile și incredibile, care ne amintesc că trăim într-o eră a oamenilor extrem inventivi și ambițioși. Astfel, la sfârșitul anului trecut, cei de la Guiness Book, cunoscută ca și Cartea Recordurilor, au făcut publice cele mai spectaculoase recorduri din lume obținute în anul ce tocmai s-a încheiat.

Un prim record este deținut de Dubai, orașul care a debutat în noul an cu un impresionant foc de artificii. Performanța înscrisă este de 479,651 artificii lansate în doar 6 minute, cu o rată de aproximativ 80 proiectile pe minut și 1,332 de focuri de artificii pe secundă. Orașul a fost învăluit într-un dans al culorilor și luminilor creând o atmosferă feerică și o frumoasă introducere în anul 2014.

Jiff, cățelul minune care a reușit să alerge 10 metri pe membrele posterioare în doar 6,56 secunde și 5 metri pe lăbuțele anterioare în 7,76 secunde, a fost recunoscut oficial ca cel mai rapid patruped (sau, mai bine-zis, biped) în viață. El este un Pomeranian în vârstă de 4 ani din Los Angeles, iuțeala fiind doar unul din numeroasele sale talente. Cățelul poate da lăbuța, pleca capul, folosi skateboard-ul și chiar poate da autografe. Adorabilul animăluț a reușit să detroneze unele vedete de talia lui Katy Perry, în al cărei videoclip (n.r. Dark Horse) a făcut furori.

Între timp, trecând în partea opusă a Globului, chinezii au dat iar lovitura. Un producător de telefoane mobile, numit Gionee, a conceput cel mai subțire smartphone de până astăzi având 5,31 milimetri, cu aproximativ 1 milimetru mai subțire decât faimosul iPhone 6. Acest telefon nu este foarte cunoscut de internauți, însă specificațiile oferite de producător par destul de promițătoare în raport cu prețul smartphone-ului.

Cu puțin ajutor din partea unor elevi ai unei școli din Ungaria și al unui primar, un grup de constructori de lego foarte pasionați au reușit să construiască cel mai înaltă construcție de lego din întreaga lume, omologată de Cartea Recordurilor. Turnul măsoară 34,76 metri înălțime, fiind folosite 450 000 blocuri din plastic pentru ridicarea acestuia. El a fost amplasat în fața bazilicii Sfântul Ștefan din Budapesta.

Că tot se apropie Ziua Îndrăgostiților, unul dintre nenumărătele recorduri ale anului 2014 este deținut de câteva cupluri din Sydney care au dorit să serbeze ziua de 14 februarie într-un mod inedit. 12 perechi de îndrăgostiți au acceptat să se îmbrățișeze pentru un inel cu diamant în valoare de 20, 000$. În prima oră, 4 dintre cupluri au fost descalificate pentru că și-au mutat mâinile, iar după maratonul de 26 de ore și 5 secunde de îmbrățișat, restul îndrăgostiților și-au eliberat brațele simultan.

Ultimul, dar nu cel din urmă eveniment notabil al anului 2014, îl reprezintă prima întâlnire dintre cel mai înalt om din lume, Sultan Kosen, un fermier turc de 2,51 metri, și cel mai scund om din lume, Chandra Bahadur Dangi, un nepalez de doar 54 cm care a vizitat de curând și țara noastră.