Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

REVOLTA UNUI MEDIC de la ţară. Florin Haidamac: Ştii ce înseamnă, mă, să fii doctor în Românica?

211

Florin Haidamac este unul dintre cei mai apreciaţi medici de familie din judeţul Suceava. De 15 ani lucrează în linia întâi, într-un dispensar din Şerbăuţi, la aproximativ 30 de kilometri de municipiul Suceava.

I se mai spune Vindecătorul, nu ia şpagă de la pacienţi, adună haine pentru săraci, se implică în campanii umanitare pentru copii bolnavi şi le ajută pe femei să nască atunci când le apucă chinurile facerii prin grajduri. Nu refuză niciun pacient, nici măcar pe cei care vin la consultaţii plini de purici, scrie ziarulevenimentul.ro

Haidamac îmbracă halatul de medic, însă este foarte revoltat din cauza neregulilor care stăpânesc sistemul medical din România.

În urmă cu câteva zile, specialistul a scris pe Facebook un mesaj în care vorbeşte despre faptul că cei responsabili nu dau “doi bani” pe români sau pe sănătatea lor.

Reproducem mai jos mesajul integral postat pe Facebook de Florin Haidamac:

“M-am trezit dimineata cu un chef nebun de munca. Chiar eram determinat sa rezolv și ceva în plus. Normal, nu merg serverele CNAS.

Mulțumesc celor responsabili ca-mi amintesc faptul ca în tara asta mai bine te faci asistat decât sa muncești. La ce nervi mi-am făcut, în mod sigur ma dilesc și ajung pensionar pe caz de boala.
Mai aveți vreo îndoială ca tot ce va spun e adevărat? Nimeni, dar absolut nimeni, dintre cei care ne ‘conduc’ nu da doi bani pe voi și sănătatea voastră.

Totul este o vrajeala pe multi bani publici. Bani pe care prostii ca mine și ca voi, care nu sunt asistati, ii plătesc pentru NIMIC.

Cel mai ‘fain’ e iarna. Când abia ajungi la cabinet. Pe ger, pe viscol, pe drumuri necurățate. Îți riști viata pe traseu ca sa ajungi la pacienți. Deschizi aplicația și Surpriza: Nu merge. Nu-ti vine sa-ti dai palme de bou ce ai fost? O sa ajungem sa va consultam prin skype. Ca mâine poimâine dau ăștia o lege ca actul medical se poate face și fără sa pui mana pe pacient”.