OMG!

Româncă din diaspora, pentru Mircea Badea: Ești cel mai mare ”ciumpalac” în viață! Acum, cand îți iei ”flegme” de la toată diaspora și nu numai, sper că ești pe deplin fericit!

româncă

O româncă din Canada răspunde în termeni duri atacurilor lansate de Mircea Badea împotriva diasporei.

În cadrul unei emisiunii la Antena 3, Mircea Badea a declarat că românii care trăiesc în afara granițelor nu fac nimic pentru țară și că nu contribuie în niciun fel la facturile publice ale statului român.
“Având în vedere că sunt tot felul de facturi de achitat la nivel public, mă gândesc dacă cei care spun că şi-au luat ţara inapoi nu plătesc şi impozite sau şi-au luat ţara înapoi pe banii altora (…) Că dacă ţi-ai luat ţara înapoi pe banii altora nu prea e în regulă, zic eu. Să mai spui că ţi-ai luat ţara înapoi, taci dracu’ din gură, zic eu (…) Nu plătesc niciun impozit în România dar au senzaţia că dacă trimit bani şi cumpără biscuiţi de ei membrii familiei, e un act eroic, suprem cetăţenesc”, a declarat Badea în emisiunea Sandrei Stoicescu.

“Dacă eu produc la Tecuci 100 de lei şi unul produce la Londra 100 de lei, care este diferenţa între cele două sute de lei? Răspuns: niciuna (…) Pentru că acea sută de lei nu exista şi ea atunci a fost produsă căci ea nu exista. Unul a produs-o la Tecuci, unul la Londra. Nu-i absolut nicio diferenţă (…) Şi eu îmi cumpăr biscuiţi la mine în ţară, dar pe lângă asta plătesc şi impozite”, a mai spus Badea .
Redăm integral răspunsul acid pe care i-l oferă lui Mircea Badea, pe blogul său, Veronica, o româncă din Canada
_______________________________
Bravo Mircea!
Mircea, spre deosebire de alți români din diaspora care te injură si te critică, eu o să te felicit! Bravo Mircea, ai reușit s-o faci și pe asta! Ai reușit să ieși din conul de umbră în care intrasei de cand lumea s-a convins, în sfârșit, că ești cel mai mare ”ciumpalac” în viață! Acum, cand îți iei ”flegme” de la toată diaspora și nu numai, sper că ești pe deplin fericit! Bravo, eu zic că ”te-ai scos”!

Îmi amintesc, Mircea, cum te priveam cu drag la ”Noaptea târziu cu Mircea Badea si Oreste” și te admiram sincer pentru erudiția ta – nu sunt mulți absolvenți de ASE care să poată vorbi cu ușurința și priceperea ta despre artă, literatură sau film – și mă gândeam atunci cât de mândră trebuie să fie mama ta! Acum, gândindu-mă la dumneaei, mă doare sufletul. Sunt mamă și m-ar durea inima să îmi văd unul dintre copii dezumanizați, abrutizați de orgoliu și de setea de bani.

Mircea, oare ce vor spune Rontzi și Vlad când vor înțelege ce fel de om ești? Nu îți dorești oare să fii un model pentru ei? Ce model le oferi tu? Mă uitam la tine acum și pare că nu a rămas nimic din Mircea Badea pe care eu îl admiram. Locul acelui Mircea Badea a fost luat de un bădăran frustrat cu un limbaj suburban, un personaj plin de ură și de venin…

Se spune, Mircea, că dacă semeni vânt, vei culege furtună și, iată, este adevărat! Ce ai crezut că vei realiza ”siktirindu-i” pe ”eroii” din diaspora? Daca te-a interesat doar să atragi atenția, ai reușit, felicitări! Dacă, scopul tău a fost să-i învrăjbești pe românii de acasă împotriva celor din diaspora, ai eșuat lamentabil! Greșeala ta cea mai mare în tot acest raționament a fost aceea de a considera că romanii din țară sunt niște ”ciumpalaci” care ”pun botul” la tot ce scoți tu din gură!!! Mare greșeală, Mircea!!!!

Mircea, noi, ”eroii” ,”ne-am luat țara înapoi” – nu pe banii tăi, ci pe votul nostru… Și da, trimitem bani acasă pentru ”biscuiți”, dar în aceeași măsură, trimitem bani și pentru a ne plăti impozitele pe proprietăți, investim în diverse sectoare ale economiei banii câștigați cu greu pe afară, venim și ne petrecem vacanțele în țară investind în turismul românesc (mai ales că am fost profund impresionați de imaginea de promovare a României – frunza aceea este de milioane!!! – și, Doamne, milioane la propriu!!!). Da Mircea, am putea să investim banii în alte părți, am putea să ne petrecem concediile pe alte meleaguri, am putea trimite celor dragi direct ”biscuiți”… dar, pentru că suntem ”eroi”, investim banii aceștia în țara pe care ”ne-am luat-o înapoi”.

Nu ne dorim să fim ”divinizați” ci doar să ni se respecte un drept fundamental garantat de Constituția României – dreptul la vot… crezi că cerem prea mult?

Veronica – o altă ”eroină” din Canada.