Rulada cu banane fara coacere

2Aug - by Vasile Gheorghe - 0 - In Stiri

Rulada cu banane fara coacere, o prajitura simpla si delicioasa, gata cat ai bate din palme

Ruladă cu banane fără coacere din numai 7 ingrediente.
Ruladă cu banane fără coacere din numai 7 ingrediente.
Ruladă cu banane fără coacere, o prajitura simpla si delicioasa, gata cat ai bate din palme
■ Timp de preparare: 60 min
■ Timp de gatire: 30 min

INGREDIENTE
■ 100 g biscuiţi dietetici cu cacao
■ 100 g biscuiţi dietetici simpli
■ 2 banane potrivite

Pentru cremă
■ 1 litru lapte degresat
■ 2 pliculete budincă de vanilie sau de migdale
■ 2 linguri fructoză sau 2 pastile îndulcitor
 esenţă de vanilie
■ 50 ml lapte rece degresat

Rulada de banane fara coacere

PREPARARE

1. Crema – se amestecă praful de budincă din plicuri cu 12 linguri de lapte, până se omogenizează.

Se adaugă fructoza sau îndulcitorul şi câteva picături de esenţă de vanilie.

Restul de lapte se fierbe, se ia de pe foc şi se adaugă amestecul pregătit anterior.

Se pune din nou pe aragaz, la foc mic, amestecând uşor, până se leagă budinca.

2. Pentru prăjitură se folosește o formă de chec, ţinută pe cant, astfel încât să obţinem la final forma triunghiulară a prăjiturii.

Pe fiecare muchie a formei se pune câte un strat de biscuiţi simpli.

Se întinde cu lingura un strat subţire de budincă, apoi se pune un strat de biscuiţi cu cacao.

Se adaugă un nou strat de cremă, apoi bananele întregi, decojite, una în continuarea celeilalte.

Urmează un nou strat de cremă, se nivelează şi se formează baza prăjiturii dintr-un nou strat de biscuiţi.

Se presează uşor şi se dă la rece, măcar 2 ore.

3. Se scoate din tavă prăjitura, se porţionează şi se serveşte pudrată cu cacao.