Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Rusia a încercat să influenţeze alegerile americane folosind reclame pe Youtube şi Gmail (Internet)

115

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Google ar fi recunoscut pentru prima dată faptul că operatori ruşi au exploatat platformele companiei, într-o încercare de a influenţa alegerile americane din 2016, conform unor surse familiare cu investigaţia, citate de The Independent.
 
Giganţii din Sillicon Valley au descoperit că zeci de mii de dolari au fost cheltuiţi pe reclame de către agenţi ruşi ce aveau ca scop răspândirea dezinformării prin intermediul produselor companiei Google, conform unor persoane ce au vorbit în condiţii de unanimitate.
 
Descoperirea făcută de Googlr este semnificativă pentru că reclamele nu par a proveni de la acceaşi sursă afiliată Kremlinului, ce ar cumpăra reclame pe Facebook, un semn că eforturile ruse de a răspândi dezinformarea în mediul online ar putea reprezenta o problemă mult mai mare decât companiile din Sillicon Valley au crezut până acum.
 
 
Anterior, compania Google a minimalizat problema ingerinţelor ruse pe platformele sale de socializare, purtătoarea de cuvânt a companiei declarând că Google mereu monitorizează abuzul şi încălcările politicile firmei şi nu s-au remarcat dovezi că acest tip de campanie publicitară de dezinformare a fost efectuată pe platformele sale.
 

(…)

Cuvinte cheie: google, reclame, rusia, alegeri

Subiecte asemănătoare:
» Chrome OS 61 aduce un nou ecran de login şi interfaţă pentru portabilele Chromebook
» (P) Cât de util este un hard disk drive în ziua de azi?
» Telefoanele Pixel 2 activează automat funcţia „Do Not Disturb”, în anumite condiţii
» Google explică de ce a renunţat la jack-ul audio pe Pixel 2
» Rusia vrea să le interzică militarilor să-şi mai facă selfie-uri

Articol original – Rusia a încercat să influenţeze alegerile americane folosind reclame pe Youtube şi Gmail, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse

Get real time updates directly on you device, subscribe now.