Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Samsung şi Qualcomm poartă negocieri pentru fabricarea lui Snapdragon 845, următorul chipset high-end pentru smartphone (Telefoane mobile)

63

Galaxy S9 este pe lista scurtă a dispozitivelor care vor avea acces prioritar la Snapdragon 845, următorul chipset Qualcomm promiţând folosirea mai eficientă a bateriei şi un nivel de performanţă superior.

Având la bază prima generaţie a procesului de fabricaţie pe 10nm, chipsetul Snapdragon 835 pune serioase probleme în ce priveşte fabricarea sa în cantităţi suficiente, cu efect de domino asupra producătorilor OEM care au fost nevoiţi să amâne dispozitivele pregătite pentru lansare la începutul acestui an. Înlocuitorul Snapdragon 845 ar urma să beneficieze de o versiune îmbunătăţită a aceluiaşi proces de fabricaţie,  promiţând o reducere cu 15% a consumului de energie sau un spor de performanţă de 10%, rezultat doar din creşterea frecvenţelor de funcţionare. În practică, îmbunătăţirile la nivelul arhitecturii de procesor ar putea aduce un salt de performanţă mai mare.

Momentan, discuţiile între Samsung Electronics şi Qualcomm sunt la stadiul de negocieri, existând posibilitatea ca şi rivalul TSMC să preia o parte din comenzile pentru noul chipset. Potrivit zvonurilor, TSMC ar urma să producă în exclusivitate chipsetul Apple A11 dezvoltat pentru următoarea generaţie iPhone, limitând capacitatea de producţie disponibilă altor serii de chipseturi. Indiferent de decizia luată, producerea următoarei generaţii a chipsetului Exynos ar trebui să asigure suficientă activitate în fabricile Samsung, iar substituirea chipsetului Snapdragon 845 cu o implementare Exynos pentru seria de telefoane Galaxy S9 ar rezolva şi eventuale probleme de aprovizionare. 

(…)

Cuvinte cheie: samsung, qualcomm

Subiecte asemănătoare:
» Topul motivelor pentru care oamenii îşi doresc un Galaxy S8 [INFOGRAFIC]
» Samsung va pune în vânzare telefoane Galaxy Note7 recondiţionate
» Galaxy S8 include un sistem de stabilizare optică pe camera frontală. Din păcate, nu este activ
» Samsung renunţă la propria aplicaţie de muzică pe dispozitivele sale
» Cât costă fabricarea unui telefon Galaxy S8 şi de ce este mai scump decât modelul anterior

Articol original – Samsung şi Qualcomm poartă negocieri pentru fabricarea lui Snapdragon 845, următorul chipset high-end pentru smartphone, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse