Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

SCANDAL LA OPERA DIN CLUJ – Spectacol oprit de intervenția mascaților

95

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

SCANDAL LA OPERA DIN CLUJ “The Armed Man – Misă pentru pace”, opera compozitorului galez Karl Jenkins, a deschis duminică actuala stagiune a Operei Române din Cluj. Spectacolul dedicat Zilei internaționale a muzicii a fost întrerupt de Noua Dreaptă.

Mai mulți membri ai acestei formațiuni au venit cu drapelul României și au intonat ”Deșteaptă-te, române!”, în timp ce pe scena cânta Refi Erghiun, un muezin român, originat din Dobrogea.

Musulmanul a trebuit să se oprească din cântat. Pentru a-i stopa pe turbulenți, conducerea Operei a decis să stingă luminile în sală, care s-a cufundat preț de câteva secunde într-o beznă totală, relatează Ziua de Cluj.

Imediat au intervenit ”mascații”. Polițiștii de la DIAS erau pregătiți în afara clădirii Operei și au intrat pentru a-i ridica pe turbulenți.

”De la București a fost adusă această piesă ca să îi spele creierele clujenilor și așa-zisei spume care este aici. O misă la care vine la un moment dat un muezin care ne spune cât este de mare Alah și ce face Alah în lumea asta, parcă noi nu vedem ce se întâmplă în Europa.

Totodată, domnul acesta director a primit această operă cu dedicație, repet, pentru a spăla creierele clujenilor și a-i învăța ce bun este multiculturalismul și ce bine ni se potrivește nouă și ce binecuvântări ne aduce.

A spus de câteva ori Alah Akbar acel muezin, să nu uităm că chiar astăzi a avut loc un atentat în Marseille, unde strigând Alah Akbar un terorist a omorât doi francezi”, a spus principalul organizator al protestului, Călin Mărincuş, în exclusivitate pentru ZIUA de CLUJ.

Mărincuş a precizat că nu este membru al Noii Drepte şi că doar doi dintre cei care au întrerupt desfăşurarea spectacolului fac parte din ND.

Toți cei din grupul Noua Dreaptă au fost transportați la Poliție. Directorul Operei Naționale, Florin Estefan, nu a dorit să comenteze incidentul.

Piesa scrisă în anul 2000 de Karl Jenkins s-a bucurat de un mare succes internațional. Este situată pe primul loc în topul compozițiilor clasice din Marea Britanie (UK Classic Top Ten).

Spectacolul este interpretat în premieră națională pe scena Operei Naționale Române Cluj-Napoca, avându-i ca invitați pe membrii corului Côr Caerdydd din Cardiff.

Evenimentul marchează, într-o formă inedită, Ziua Internațională a Muzicii.

Info

The post SCANDAL LA OPERA DIN CLUJ – Spectacol oprit de intervenția mascaților appeared first on actualmm.ro.

actualmm.ro

Get real time updates directly on you device, subscribe now.