StiriȘtiri județul Cluj

Senatorul Marius Nicoară – condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru că s-a urcat băut la volan şi a provocat un accident

Senatorul Marius Nicoară, condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru că s-a urcat băut la volan şi a provocat un accident soldat cu un rănit. Decizia nu este definitivă.

Liberalul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, iar instanţa a stabilit şi condiţiile pe care trebuie să le respecte pe durata supravegherii.

În plus, potrivit sentinţei, pe parcursul termenului de supraveghere, senatorul va presta „muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Asociaţiei Filantropică Medical-Creştină Cluj-Napoca sau Primăriei Municipiului Cluj – Napoca, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă”.

De asemenea, Marius Nicoară trebuie să plătească 4.500 lei cheltuieli judiciare către stat.

Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 10 zile.

Marius Nicoară a fost trimis în judecată în 8 noiembrie 2016. Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 28 noiembrie 2014, în jurul orei 23.45, Marius Nicoară a condus un autoturism pe strada Eugen Ionescu, pe sensul de mers către Calea Turzii, din municipiul Cluj-Napoca, iar în momentul în care a ajuns în dreptul imobilului cu numărul 13, a produs un accident de circulaţie, intrând într-un autovehicul care frânase pentru a efectua un viraj la stânga.

În urma impactului, şoferul maşinii lovite de Nicoară a fost rănit. Bărbatul a refuzat să depună plângere penală şi are calitatea de martor în dosar.

În urma expertizei medico-legale, s-a stabilit că Marius Nicoară „avea la ora indicată o alcoolemie de circa 1,65 gr. %”.

Dejeanul.ro Suntem deja acolo !