Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Smartphone-urile nu sunt chiar atât de omniprezente pe cât am putea crede: în Japonia 55% dintre adulţi folosesc un astfel de dispozitiv (Telefoane mobile)

90

Am putea crede că aproape totiţi oamenii folosesc acum un smartphone, dar nu este cazul. Sunt ţări foarte avansate din punct de vedere tehnologic în care procentul adulţilor care folosesc un telefon inteligent nu este chiar atât de mare pe cât ne-am aştepta, potrivit datelor Pew Research Center.

 

De exemplu, în Japonia doar 55% dintre adulţi folosesc un smartphone. Un procent de 37% dintre cetăţeni folosesc telefoane standard, iar 8% nu au un astfel de dispozitiv. Procente destul de reduse ale utilizatorilor de smartphone-uri se mai înregistrează în Ungaria (49%) şi Grecia (46%).

Cea mai ridicată rată de adopţie a smartphone-urilor este în Suedia, unde 80% dintre adulţi folosesc un astfel de dispozitiv.

 

În România mai mult de jumătate dintre cetăţeni (53%) foloseau un smartphone la finalul anului trecut, o creştere de peste patru ori în ultimii 4 ani, potrivit unui studiu realizat de Kantar TNS pentru Google. Nu ştim, însă, câţi dintre utilizatori sunt adulţi.

 

Sondajul a fost realizat de Pew Research Center în perioada 29 septembrie – 6 noiembrie 2016.

 

Puteţi vedea în infograficul de mai jos realizat de Statista situaţia din alte ţări:

 

 

 

(…)

Cuvinte cheie: smartphone, telefon, utilizatori

Subiecte asemănătoare:
» Huawei este lider pe piaţa de smartphone-uri din China. Apple nu este în top 3
» BlackBerry KEY One are acum un preţ şi o dată de lansare oficială
» Windows 10 Creators Update este disponibil acum şi pe smartphone-uri
» OnePlus 5 ar putea integra un sistem dual-camera
» ZTE Max XL promite autonomie crescută la un preţ foarte mic

Articol original – Smartphone-urile nu sunt chiar atât de omniprezente pe cât am putea crede: în Japonia 55% dintre adulţi folosesc un astfel de dispozitiv, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse