Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Soldat american, dintr-o baza din Romania: Inca doua zile si scap din tara asta de cacat!

108

In scurta noastra istorie de cateva mii de ani, mai tot timpul s-a gasit cineva sa ne apere, uneori chiar si de noi insine!

Dupa o asteptare de aproape cincizeci de ani, a bunicilor  si parintilor nostri, au venit americanii, sa ne apere de rusii in sfera de influenta a carora ne lasasera fara prea mari greturi, laolalta cu tot restul Europei de est, la finalul Celui De Al Doilea Razboi Mondial.

Sosit pe plaiurile romanesti, un soldat american, Damien Maynard, a dorit sa iasa in evidenta dand cu mucii-n fasole in mod public pe Facebook, cu un comentariu nepoliticos la adresa tarii aliate, Romanica noastra.

“Inca doua zile si scap din tara asta de cacat”, a notat soldatul american, sincer, pe pagina sa de Facebook, fiind imediat comentat de un camarad aflat tot in Europa – “roaga-te sa nu ajungi niciodata in Polonia”.

american

Oare ar trebui sa ne simtim lezati de ce a spus soldatul american?

Este evident ca trupetii americani trimisi in Romania nu au absolvit Yale sau Harvard, ei gandesc cu muschii si cu arma din dotare, totusi, aroganta cu care isi privesc aliatii, putea fi temperata prin ordinele superiorilor, poate un pic mai luminati, nu?

Cum ar fi reactionat opinia publica americana daca un soldat roman ar fi facut acelasi gest? Hm,,,