Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

STUDIU: 39% din populaţia României nu a utilizat niciodată Internetul (Internet)

198

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

România are cel mai scăzut procentaj de utilizatori constanţi de Internet din UE (48%), în timp ce 39% din populaţie nu a utilizat niciodată Internetul, iar peste 70% îl folosesc pentru Facebook şi alte reţele de socializare, în 2016, potrivit datelor CE, citate de Universitatea Româno-Americană.
 
În ceea ce priveşte integrarea tehnologiei digitale în activitatea curentă a companiilor, mai puţin de 10% din firme utilizează tehnologia cloud şi mai puţin de jumătate dintre acestea sunt prezente pe web, conform datelor Comisiei Europene (CE), citate într-un comunicat transmis de Universitatea Româno-Americană.
 
România este singurul stat membru al UE şi al Grupului Statelor Central Europene şi Baltice (CEBS) care a depus o solicitare oficială pentru găzduirea unui Birou Extern al Organizaţiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuală (OMPI), la Bucureşti, începând cu perioada 2018/2019.
 
Conform Brainbench, România se situează pe locul 5 în lume privind aptitudinile în suport tehnic pentru computere, suport tehnic de tip help desk şi de reţea, telecomunicaţii, comunicaţii LAN/WLAN, design de reaţea, ASP.NET, HTML, PHP, concepte de dezvoltare web şi altele. România este lider în Europa şi ocupă locul al şaselea în lume în ceea ce priveşte numărul de specialişti IT certificaţi, cu peste 100.000 de reprezentanţi.

În perioada 1990 – 2016, în Romania au fost fondate peste 35.000 de companii IT, peste 70% din acestea în ultimii 10 ani.

Conform Barometrului de Consum Cultural privind distribuţia frecvenţei de utilizare a internetului în diferite scopuri, în funcţie de gen şi mediu de rezidenţă, la nivel naţional (in 2016), pe primul loc se situează reţelele de socializare. Astfel, 76% din femei şi 71% din bărbaţi au răspuns că utilizează internetul în acest scop, pe locul secund situându-se motivele profesionale, într-o proporţie de 46% femei şi 41% bărbaţi, în timp ce 39%, respectiv 43% folosesc mediul online pentru a asculta muzica.
 
 

(…)

Cuvinte cheie: romania, internet, populatie, comisia europeana

Subiecte asemănătoare:
» Coreea de Nord şi-a securizat o resursă importantă: accesul la internet
» Creative, o marcă foarte cunoscută pentru soluţiile audio în anii ’90, vrea să redevină populară în România
» O bancă din România a lansat un credit digital de nevoi personale. Acesta poate fi obţinut online în aproximativ 15 minute
» Veniturile înregistrate de dezvoltatorii de jocuri video din România în 2016 şi clasamentul celor mai mari companii
» Două mall-uri din România au implementat serviciul exclusivist Indoor Google Maps

Articol original – STUDIU: 39% din populaţia României nu a utilizat niciodată Internetul, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse

Get real time updates directly on you device, subscribe now.