Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Sute de jandarmi prahoveni – mobilizaţi în perioada Sărbătorilor Pascale

55

F. T.

Peste 350 de jandarmi asigură, zilnic, începând de astăzi și până în data de 16 aprilie, inclusiv, măsuri de ordine publică la manifestările culturale, religioase şi sportive de pe raza județului, simultan cu paza și protecția obiectivelor de importanță deosebită, cum ar fi conductele magistrale de transport produse petroliere.
Astfel, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Prahova, numai în Noaptea de Înviere, 220 de de jandarmi vor asigura ordinea publică pe timpul desfășurării manifestărilor religioase în Ploiești, Sinaia, Bușteni, Azuga, Vălenii de Munte, Mizil, Câmpina, Slănic, Băicoi, Pucheni, Urlați, Breaza, Florești, Mărgineni, Izvoarele, Măneciu, Cheia și Lipănești. Aceștia vor acționa pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și ale actelor de violență, precum și pentru identificarea și luarea măsurilor legale împotriva celor care încalcă legea.
Și jandarmii montani se află, în perioada menționată, pe traseele turistice montane, pentru descoperirea și salvarea eventualelor persoane aflate în dificultate atât pe Valea Prahovei, cât și în stațiunea Cheia. În acest context, jandarmii montani recomandă turiștilor să plece pe munte doar cu echipament adecvat, lanternă, rucsac, trusă de prim-ajutor; să nu rişte să plece singuri la drum; să apeleze cu încredere la jandarmii montani sau la membrii salvamont, iar în caz de accident să se anunţe Jandarmeria Montană sau Formațiunea Salvamont, la Numărul Unic de Urgenţa “112”.
Jandarmii de la IJJ Prahova completează, astfel, alte efective suplimentare ale MAI – pompieri, polițiști – care se află, încă din ziua de Florii, dislocate în stradă.

Ziarul Prahova