Tehnologie

Synaptics anunţă Clear ID FS9500, primul senzor de amprentă sub display disponibil pentru producători (Telefoane mobile)

Am sperat că în 2017 vom primi smartphone-uri cu senzor de amprentă sub display, dar Apple, Samsung şi restul producătorilor s-au lovit de probleme în implementarea acestei tehnologii prin forţe proprii. Producători de componente precum Qualcomm au promis astfel de soluţii abia pentru a doua jumătate a anului 2018, însă Synaptics pare să fure startul, anunţând primul senzor de amprentă care poate fi implementat sub display, care este gata de producţie în masă.

Synaptics este un producător de componente important, fiind responsabil pentru majoritatea trackpad-urilor pentru laptop-uri şi alte componente la care nu ne gândim precum senzori de amprentă şi suprafeţe tactile pentru dispozitive mobile. Având deja o istorie în realizarea de componente de autentificare precum senzorii de amprentă, nu este surprinzător că este prima companie care lansează un astfel de produs sub forma noului Clear ID FS9500.

Senzorul Clear ID poate fi implementat în orice smartphone, însă compania îl prezintă ca o soluţie pentru producătorii de dispozitive cu ecran edge-to-edge, spunând că este mai rapid decât alte sisteme de pe piaţă precum cele de recunoaştere facială (precum Face ID de la Apple). Senzorul nu trebuie să stea tot timpul activ, deci nu consumă energie în plus, fiind pornit doar atunci când este necesar. De asemenea, această soluţie funcţionează chiar şi atunci când degetele utilizatorului sunt umede, ceva ce nu este posibil pe mulţi alţi senzori de amprentă „tradiţionali”.

Mai interesant este faptul că acest anunţ vine alături de vestea că unul din producătorii care se află în „top 5” în lume, va lansa foarte curând un model care foloseşte senzorul Clear ID FS9500, care este de asemenea echipat cu un ecran „bezel-free OLED infinity display”. Având în vedere că Samsung este singura companie care foloseşte termenul Infinity Display în materialele de promovare, este posibil ca acest model să fie chiar Galaxy S9, în ciuda zvonurilor şi imaginilor neoficiale care prezintă telefonul cu senzor de amprentă pe spate.

Din fericire, nu mai avem mult timp de aşteptat până când vom afla noutăţi despre Galaxy S9 şi nici despre primele telefoane din 2018, unele urmând a fi anunţate în cadrul CES, altele la MWC, ambele evenimente urmând să aibă loc în următoarele trei luni.

(…)

Cuvinte cheie: clear id, amprentă, senzor de amprenta, synaptics, samsung

Subiecte asemănătoare:
» Peste două treimi din smartphone-urile livrate în 2018 vor avea senzor pentru amprentă
» Geanta de mână pentru femei cu senzor de amprentă şi aplicaţie dedicată
» Kensington lansează un senzor de amprentă pe USB pentru securizarea PC-urilor
» Vivo prezintă primul său prototip de smartphone cu senzor de amprentă în display [VIDEO]
» Qualcomm prezintă senzorul de amprentă integrat în display. Din păcate, lansarea sa este departe

Articol original – Synaptics anunţă Clear ID FS9500, primul senzor de amprentă sub display disponibil pentru producători, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse