Tehnologia Face ID, disponibilă pentru toate modelele iPhone începând de anul viitor (Telefoane mobile)

21Sep - by omgnews - 0 - In Tehnologie

Prezentată ca o exclusivitate pentru iPhone X, funcţia Face ID a fost prezentată ca o alternativă superioară la sistemul Touch ID oferit pe iPhone 8.

Sistem pentru recunoaştere facială, Face ID apelează la hardware dedicat luând forma unui proiector infraroşu şi cameră video cu tehnologie TrueDepth, capabilă să interpreteze precis trăsăturile de fizionomie, chiar şi în întuneric total.

Prezentat ca o soluţie inferioară mai puţin avansată, senzorul Touch ID a fost abandonat la modelul iPhone X, însă păstrat la modelul iPhone 8. Potrivit lui Ming-Chi Kuo, un cunoscut specialist al companiei de analiză KGI securities, măsura este una tranzitorie. Apple va renunţa cu totul la senzorul Touch ID, oferind Face ID şi camera frontală cu tehnologie TrueDepth ca dotare standard pentru toate modele iPhone nou lansate.

În schimb, dacă tehnologia Face ID se dovedeşte a fi un eşec, Apple ar putea reveni la autentificarea pe bază de amprentă, implementând această funcţie la nivelul ecranului.

(…)

Cuvinte cheie: Apple

Subiecte asemănătoare:
» iPhone X, principalul „rival” pentru iPhone 8, nu ar fi nici măcar în producţie
» GooPhone X este o clonă de iPhone X care costă 100 de dolari şi rulează Android 5.0
» Scurtăturile pentru oprirea WiFi şi Bluetooth din iOS 11 nu dezactivează antenele
» Analişti: Precomenzile pentru iPhone 8 sunt „dezamăgitoare”
» Apple Watch are probleme cu conectivitatea LTE, confirmate de Apple chiar înaintea livrării primelor comenzi

Articol original – Tehnologia Face ID, disponibilă pentru toate modelele iPhone începând de anul viitor, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse