Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

TENTATIVĂ DE OMOR ÎN SĂLAJ – Un preot a înjunghiat un bărbat în gât, în mijlocul străzii

61

TENTATIVĂ DE OMOR ÎN SĂLAJ    Un preot din judeţul Sălaj, care demisionase de doi ani din cauza problemelor de sănătate, a fost reţinut de procurori pentru tentativă de omor, după ce a înjunghiat un bărbat din Şimleul Silvaniei, anchetatorii încercând să afle motivele care au dus la comiterea acestui gest.

Reprezentanţii IPJ Sălaj au declarat joi că bărbatul, în vârstă de 75 de ani, a fost înjunghiat în zona gâtului şi a braţului stâng de preotul care, se pare, avea probleme psihice.

„Un bărbat de 45 ani din Valcău de Sus l-a înjunghiat cu un cuţit pe un bărbat de 75 ani din Şimleu Silvaniei, în zona gâtului şi a braţului stâng. În urma agresiunii, victima a fost transportată la Spitalul Orăşănesc Şimleu Silvaniei, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj a dispus prin ordonanţă retinerea agresorului pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor”.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Crin Bologa, a declarat, la rândul său, că ancheta este în plină desfăşurare şi nu se cunosc motivele care l-au determinat pe preot să recurgă la acest gest.

Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe a Sălajului, Claudiu Nechita, a precizat că preotul Nicolae Sârcă a fost paroh în parohia Aleuş din anul 1995 până în mai 2015, când a cerut retragerea din demnitatea preoţească pe motive medicale, având probleme psihice.

„De doi ani nu a mai slujit, nu a primit salariu şi nici nu a primit nicio binecuvântare să slujească. A rămas preot, urmând ca, în măsura în care sănătatea i-ar fi permis, să se întoarcă. Episcopia Sălajului a declanşat o anchetă pe linie bisericească în acest caz, în paralel cu cea a Poliţiei şi Parchetului, iar în funcţie de rezultate va fi sancţionat, sancţiunea maximă fiind caterisirea. Oricum, deocamdată părintele a fost oprit de la slujire, ca măsură temporară până la clarificarea situaţiei de către Parchet”, a spus Nechita.

 

Sursă info și foto.

The post TENTATIVĂ DE OMOR ÎN SĂLAJ – Un preot a înjunghiat un bărbat în gât, în mijlocul străzii appeared first on actualmm.ro.

actualmm.ro