Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

AVERTISMENT: Terra este în pragul unei EXTINCȚII ÎN MASĂ!

142

Un studiu publicat ieri în Statele Unite avertizează că Terra se află în pragul celei de-a şasea extincţii în masă.

Oamenii de ştiinţă de la trei dintre cele mai prestigioase universităţi americane – Stanford, Princeton şi Berkeley, din California – susțin că Terra și specia umană sunt amenințate şi că va fi nevoie de milioane de ani pentru refacerea diversităţii biologice.

Speciile animale dispar de 100 de ori mai repede decât în trecut, spun experții și, dacă nu se vor lua rapid măsuri, specia umană ar putea, la rândul său, să dispară.

Potrivit studiului, citat de agenția Rador, rata de extincţie a speciilor este de 114 ori mai mare decât în trecut – 41% din speciile amfibiene şi 26% dintre mamifere fiind ameninţate.

Analiza este bazată pe date privind dispariţia mai multor specii de vertebrate înainte de apariţia omului şi după ce acesta a început să afecteze mediul prin activităţile sale.

Ultima oară când speciile animale au dispărut într-un ritm aşa de accelerat a fost în urmă cu 66 de milioane de ani, la sfârşitul epocii dinozaurilor – se mai arată în studiul publicat ieri. Principalele cauze ale extincţiei sunt poluarea şi distrugerea habitatelor speciilor prin activităţi gen despădurirea.