Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

TRAGIC! Află câți gorjeni și-au pierdut viața în accidente rutiere

83

646x404Zeci de gorjeni mor anual după ce sunt victime ale unor accidente de circulație. Din păcate, numărul decedaților se menține de la an la an, familii fiind marcate pe viață de astfel de tragedii. Și anul acesta, mai mulți gorjeni au decedat ca urmare a unor accidente rutiere. Chiar marți, un bărbat de 66 de ani a murit din vina unui șofer inconștient.

Un gorjean, în vârstă de 66 de ani, a decedat marți, în urma unui accident produs pe DN 7, în afara localității Leșnic din județul Hunedoara. Alte patru persoane au fost rănite. Potrivit IPJ Hunedoara, un tânăr de 20 de ani a efectuat o depășire neregulamentară, intrând în coliziune cu mașina condusă de șoferul care și-a pierdut viața, un bărbat de 66 de ani din județul Gorj. În accident a fost implicat și un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 36 de ani din județul Caraș-Severin. „Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din comuna Dobra, în timp ce conducea un autoturism DN7, în afara localităţii Leşnic, din direcţia Deva-Lugoj, a efectuat o depăşire neregulamentară, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 66 de ani, din judeţul Gorj”, a declarat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Hunedoara.

Ce s-a întâmplat anul trecut la Gorj

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, în cursul anului 2016 au avut loc 125 de accidente rutiere grave, decedând ca urmare a lor 29 de persoane și alte 116 fiind rănite. În anul 2016, comparativ cu perioada similară a anului 2015, se remarcă o scădere a numărului de accidente rutiere grave, a numărului de persoane decedate. Din analiza datelor, se remarcă faptul că 49% dintre accidentele rutiere grave sunt distribuite în zilele de la sfârşitul săptămânii, respectiv vineri (18%), sâmbătă (14%) şi duminică (17%). Tragedia care a ținut zile la rând prma pagină a cotidienelor locale a avut loc în toamnă, când doi târgujieni, soț și soție, au fost efectiv spulberați pe trecerea de pietoni, în apropierea Complexului Păltiniş, de un șofer care circula cu viteză. Principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave pe raza judeţului Gorj, sunt: indisciplină pietoni (22% din accidentele rutiere grave) viteza neadaptată la condiţiile de drum (19% din accidentele rutiere grave) neacordare prioritate pietoni (7% din accidentele rutiere grave) abateri bicicliști (6% din accidentele rutiere grave) neacordare prioritate vehicule (6% din accidentele rutiere grave).

Situația pe 2015

accidentDin păcate, 31 de gorjeni au decedat în cursul anului 2015 ca urmare a unor accidente rutiere. Din fericire, comparativ cu 2014, numărul morților este mai mic. Conform reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție IPJ Gorj, în 2015 au fost înregistrate 138 de accidente rutiere grave, soldate cu 31 de morți și 127 de răniți grav. „Au mai avut loc 239 de accidente ușoare, care s-au soldat cu răniți și cu pagube materiale”, spunea purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Un alt eveniment tragic a avut loc în noiembrie 2015, când un bătrân de 83 de ani și-a pierdut viața, după ce a traversat strada neregulamentar și a fost lovit de un autoturism. Accidentul de circulație a avut loc în satul Poiana, al comunei Turburea. La volanul autoturismului care a accidentat bătrânul se afla un tânăr de 26 de ani. Tot în noiembrie, un medic din Uricani a accidentat mortal un pieton.

Post-ul TRAGIC! Află câți gorjeni și-au pierdut viața în accidente rutiere apare prima dată în Impact In Gorj.

Impact In Gorj