Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

„Tricolorii” joacă altceva cu Contra la cârma Naționalei

219

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Fără doar și poate, venirea lui Cosmin Contra la echipa națională de fotbal a produs o schimbare substanțială în modul în care jucătorii au abordat ultimele două partide din grupa E a preliminariilor Campionatului Mondial de Fotbal.

„Guriță” a luat câteva decizii bune în vederea componenței lotului, care au făcut ca România să acumuleze 4 puncte, în două meciuri. Astfel, a luat sfârșit un vis urât care s-a numit Christoph Daum!

E adevărat, cele două meciuri nu mai aveau miză, dar au fost prilejuri bune ca antrenorul să testeze jucători noi, majoritatea din campionatul intern, pe care Christoph Daum îi ignorase cu încăpățânare. Iar rezultatul este cel amintit mai sus…

E Grozav să joci cu Budescu

În prima partidă, cea cu Kazahstan, Contra i-a introdus în echipă pe Constantin Budescu și Gicu Grozav. O decizie inspirată, cei doi fiind vedetele acestei întâlniri. Budescu a fost strălucitor și a marcat două goluri. În repriza secundă
şi-a făcut apariţia la finalizare Gicu Grozav. Nu a putut să marcheze primul gol pentru România după o pauză de cinci ani. A făcut-o, în minutul 73, Keşeru, abia intrat pe gazon. Atacantul lui Ludogoreţ a marcat din pasa lui Chipciu şi a dus scorul la 3-0. Nu a fost rezultatul final – jucătorii ultimei clasate din grupă au redus din diferenţă. Turysbek a marcat de lângă Benzar şi disputa s-a terminat 3-1.

Un egal norocos cu Danemarca

Și în ultima partidă, cea cu Danemarca, „Guriță” a mai testat o serie de jucători. Din păcate, în această formulă Budescu nu s-a mai simțit confortabil pe teren și nu a mai strălucit ca în partida cu Kazahstan și a fost schimbat, în repriza a doua. A fost un meci mai slab decât cel anterior, iar Andone și Nicușor Stanciu au dezamăgit.

Gazdele au avut primele ocazii importante ale partidei. Bendtner a avut şi un gol anulat greșit pentru offside, în minutul 37, în timp ce singura fază periculoasă a „tricolorilor” în prima repriză a venit la o lovitură liberă executată de Budescu.

Repriza a doua a început în aceeași notă de dominare a danezilor. Bendtner a fost la fel periculos şi în partea a doua. În minutul 59, Cristi Ganea n-a reuşit să-l oprească decât prin fault, fază la care s-a dictat penalty, iar Eriksen a transformat cu emoţii pentru 1-0. Peste doar trei minute, fundaşul de la campioana Viitorul a primit şi al doilea cartonaş galben, după cel de la faza penalty-ului, şi a fost eliminat. Contra a forţat pe final cu debutantul George Ţucudean, iar mutarea a dat roade. În minutul 88, atacantul lui Gică Hagi nu a lovit foarte bine mingea, dar aceasta a ajuns la Deac, care şi-a sărbătorit cu gol revenirea la naţională după şase ani şi jumătate.

Jucătorii, mulțumiți de noul antrenor

Jucătorii naționalei s-au declarat mulțumiți de schimbarea selecționerului și susțin că venirea lui Contra a schimbat starea de spirit din vestiarul României. „Meritul lui Contra în schimbarea la față a naționalei este mare, s-au văzut astăzi lucruri foarte diferite la echipa națională față de ce era înainte. Ca stare de spirit, ca temperament, contează foarte mult de la noul antrenor”, a spus Claudiu Keșeru la finalul meciului.

„Sunt mulțumit și de joc, și de rezultat. Se vede că este un spirit nou la echipa națională. Nu pot să nu-mi ascund dezamăgirea că mai văd un Mondial la televizor”, a spus și Vlad Chiricheș.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.372

The post „Tricolorii” joacă altceva cu Contra la cârma Naționalei appeared first on Jurnalul de Ilfov.

Jurnalul de Ilfov

Get real time updates directly on you device, subscribe now.