Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Tudose, despre cresterea accizei la combustibil: Incercam sa punem lucrurile la loc

127

Premierul Mihai Tudose a afirmat vineri, referindu-se la proiectul de act normativ privind cresterea accizei la combustibil, ca Guvernul incearca sa puna “lucrurile la loc”, desi de cateva zile “toata lumea e innebunita ca ia foc pompa de benzina”, informeaza AGERPRES.

Intrebat, intr-un interviu difuzat la Realitatea TV, daca vrea sa mareasca acciza la combustibil, seful Executivului a raspuns: “N-ati inteles foarte rau, dar nu asa cum a inteles toata lumea, ca de o zi-doua toata lumea e innebunita ca ia foc pompa de benzina (…) Incercam sa punem lucrurile la loc. Cand am scos acciza, pretul la pompa n-a scazut. Incercam s-o punem la loc. Daca creste pretul la pompa, o sa avem o alta discutie cu companiile distribuitoare si producatoare (…) Noi am scos acciza nu ca sa le facem lor profit, ci ca sa incercam sa ducem pretul mai jos. N-a functionat, o punem la loc”.

Totodata, premierul Tudose a precizat ca este nevoie de bani pentru infrastructura, autostrazi, spitale.

“Avem nevoie de bani pentru infrastructura, pentru autostrazi, pentru spitale, pentru o multime de lucruri si in fapt nu exista pe planeta asta un guvern care sa spuna (…) ‘Nu mai avem nevoie de bani, am facut tot ce ne trebuie, gata, suntem in regula’. Dar daca tot e asa, hai sa acceleram, fiindca suntem un pic intarziati cu niste lucruri (…) Haideti sa fim sinceri. Am scos taxa de stalp, celebra taxa de stalp, de care plangea toata lumea, marile companii ‘Vai ne-ati omorat, ne-ati lovit la operatie’ (…) Ati vazut ca s-a ieftinit ceva? Nu. Pai nu-ti vine sa le-o pui la loc?”, a mai afirmat Tudose.

Accizele la carburanti ar putea reveni la nivelul din anul 2016, cresterea fiind propusa pentru ca au scazut incasarile la buget din aceasta taxa cu 634,3 milioane lei, iar preturile la motorina sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeana, dupa Luxemburg si Bulgaria, conform unui proiect de ordonanta privind modificarea Codului fiscal, publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP).

The post Tudose, despre cresterea accizei la combustibil: Incercam sa punem lucrurile la loc appeared first on ZiarMM.

ZiarMM