Călătorii

Ultra Romance. Jumătate de an lucrează, restul îl călătorește: “Munca e nenaturală!”

Ultra Romance
Benedict, Ultra Romance - Instagram

Benedict, Ultra Romance – Instagram

Un american pasionat de ciclism şi de viaţa în natură are o filozofie de viaţă care starneste controverse.
Cunoscut pe Instagram drept Ultra Romance, Benedict munceşte doar şase luni pe an, pentru ca în restul anului să călătorească: “N-am de gând să-mi irosesc cei mai buni ani din viaţă cu joburi complet lipsite de sens’, declară bărbatul.

Americanul a ales o viață mai simplu, în locul unui loc de muncă stabil, cu toate problemele pe care le implică, o familie, proprietăți, datorii la bancă și cel mult o vacanță de două săptămâni pe an, el a hotărât să muncească, nu mai mult de șase luni, doar pentru a strînge banii necesari călătoriilor pe care și le programează pentru restul anului.

Niciodată nu a locuit mai mult de şase luni într-un singur loc, nu a avut niciodată mașină. Pentru a călători folosește bicicleta, cheltuielile sale zilnice nedepășind 10 dolari pe zi.

benedict__

Lucrez cam şase luni pe an ca pescar, pe vase comerciale, sau ca ghid. Mai vând şi piese de biciclete pe internet. Iniţial am încercat să-mi termin studiile ca să mă angajez ca profesor de sport sau ca antrenor personal. Dar am realizat că nu-mi doream o viaţa care presupunea să întâlnesc o fată, să mă aşez la casa mea, să cumpăr o locuinţă, să plătesc rate, să-mi iau o maşină… Avem noţiuni preconcepute despre ceea ce înseamnă succesul în lumea modernă. În cazul meu se poate vorbi de un stil de viaţă dictat în parte de circumstanţe, dar şi de o anumită filozofie de viaţă. Nu mi-e ruşine că nu-mi place să muncesc, dar munca nu mi se pare naturală, a explicat Benedict pentru Business Insider.

benedict_

Pentru mine, totul se reduce la a-ţi face treaba jumătate de an, pentru ca în restul anului să faci tot ce doreşti. Mie îmi place să merg cu bicicleta şi să campez. Îmi place să muncesc atunci când efortul are un înţeles special pentru mine, dar în rest nu am de gând să-mi irosesc cei mai buni ani din viaţă cu joburi complet lipsite de sens, a mai declarat Benedict.