Tehnologie

Un adăpost pentru animale a fost criticat dur după ce a închiriat un paznic robot pentru a speria oamenii străzii (Curiozitati)

Un adăpost pentru animale a devenit ţinta criticilor pe internet după ce a închiriat un robot de securitate Knightscope pentru a ţine departe de sediul său oamenii străzii din zonă. Este vorba despre filiala Society for the Prevention of Cruelty to Animals (SPCA) din San Francisco.

Robotul este un model K5, produs de compania Knightscope. Acesta este destul de cunoscut, după ce a fost implicat în mai multe incidente. În 2016 a lovit accidental un copil într-un mall, iar anul acesta un K5 a fost atacat de un bărbat beat în Silicon Valley.

Robotul cântăreşte 125 de kilograme. K5 se deplasează pe roţi şi dispune de o serie de senzori şi camere care îi permit să se orienteze şi să monitorizeze anumite zone. Modelul nu este înzestrat cu niciun fel de arme.

Sediul SPCA se află într-o zonă din San Francisco în care oamenii străzi au construit corturi şi barăci pentru a se adăposti. Reacţia opiniei publice la ştirea privind folosirea robotului ca „sperietoare” pentru oamenii străzii a fost negativă. „Capitalism: în loc să le oferim oamenilor străzii locuinţe, cheltuim sume exorbitante de bani pentru a dezvolta roboţi care îi împiedică pe oamenii străzi să îşi construiască singuri adăposturi”, a comentat, pe Twitter, jurnalistul Ben Norton.

„Dragă San Francisco, este datoria ta să distrugi aceste obiecte când le vezi…”, a mai scris cineva. Potrivit SPCA, robotul a fost deja atacat şi vandalizat. I-au fost acoperiţi senzorii cu ketchup, s-a pus o pătură peste el şi chiar a fost doborât.

Acest incident arată că oamenilor le va fi dificil să se obişnuiască cu roboţii în viitorul apropiat, când aceştia vor fi prezenţi în tot mai multe activităţi. Roboţii de securitate sunt atractivi deoarece costurile folosirii lor sunt mai reduse decât cele presupuse de angajarea unui paznic om. Robotul Knightscope poate fi închiriat pentru aproximativ 6 dolari pe oră.

 

(…)

Cuvinte cheie: robot, animale, securitate, internet

Subiecte asemănătoare:
» Cum nimănui nu-i place să cureţe WC-ul, o companie e inventat un robot care face acest lucru
» Un robot înzestrat cu inteligenţă artificială are dificultăţi în a face diferenţa dintre fericire şi supărare, iar implicaţiile sunt majore
» Cu acest dispozitiv cureţi uşor labele animalelor de companie după ce le scoţi la plimbare
» Fundul robot folosit de Ford pentru a testa scaunele automobilelor
» Un android înzestrat cu inteligenţă artificială a declarat, într-o emisiune TV, că roboţii le sunt superiori oamenilor

Articol original – Un adăpost pentru animale a fost criticat dur după ce a închiriat un paznic robot pentru a speria oamenii străzii, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse