Un bărbat din Pakistan a fost condamnat la moarte din cauza unei postări pe Facebook (Social media)

12Jun - by omgnews - 0 - In Tehnologie

Un tribunal din Pakistan l-a condamnat la moarte pe Taimoor Raza pentru că ar fi comis blasfemie pe Facebook, aceasta fiind prima pedeapsă capitală primită pentru defăimarea divinitătăţii pe site-uri de socializare, informează Mediafax.

 

Condamnarea lui Raza, în vârstă de 30 de ani, are loc în urma unor măsuri drastice întreprinse de premierul pakistanezNawaz Sharif faţă de blasfemia în mediul online.

 

Blasfemia este un subiect sensibil în Pakistanul majoritar musulman, unde insultarea profetului Mahomed este o crimă capitală pentru care zeci de persoane aşteaptă să fie judecate.

 

 

Shafiq Qureshi, procuror pakistanez, a declarat că Raza a fost condamnat pentru că ar fi întreprins comentarii peiorative la adresa profetului Mohamed şi a soţiilor sale.

Raza a fost arestat după ce ar fi tranmis mesaje de instigare la ură şi blasfemie de pe telefonul său, în timp ce se afla într-o staţie de autobuz din Bahawalpur, unde un agent al forţelor antiterorism l-a arestat şi i-a confiscat telefonul. Dovezile obţinute de pe telefonul lui Raza au dus la condamnarea sa.

 

(…)

Cuvinte cheie: pakistan, facebook, pedeapsa cu moartea

Subiecte asemănătoare:
» Google, Apple, Microsoft, Amazon şi Facebook conduc în clasamentul celor mai valoroase 100 de branduri. O companie chineză a intrat în top 10
» Descoperă cele mai noi strategii eCommerce alături de experţi de la Facebook, Google, Taboola, FashionDays, Verve Search, Sales Folk, Forward3D şi alte companii majore ce vin la iCEE.fest
» Românul care a ratat şansa să fie multimilionar. A refuzat oferte de la Facebook şi Instagram, în primele zile ale acestor companii. Iată ce face acum
» O asistentă medicală a fost forţată să îşi dea demisia din cauza unui album publicat pe Facebook
» Războiul Facebook cu pornografia: 14.000 de conturi închise într-o lună. De ce ai voie să scrii pe Facebook „Te voi f…”, dar nu şi „Te voi f… vineri seara”

Articol original – Un bărbat din Pakistan a fost condamnat la moarte din cauza unei postări pe Facebook, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse