Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Un român a murit într-un accident naval în Marea Britanie. Alți doi sunt dați dispăruți

50

Un cetățean român și-a pierdut viața și altul a fost rănit într-un accident naval care a avut loc în Marea Britanie, în zona Canalului Mânecii. Alți doi cetățeni români sunt dați dispăruți.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în noaptea de 5 spre 6 august 2017, cei 4 se aflau pe o barcă ce a intrat în coliziune cu o altă ambarcațiune.

În urma impactului, un cetățean român a decedat, unul se află internat la o unitate medicală din Worthing, fiind în prezent în afara oricărui pericol, iar alți doi sunt dispăruți.

Bărbatul rănit,  în vârstă de 45 de ani, a fost salvat de pescari, care l-au găsit agățat de o baliză. Un al doilea român a fost și el salvat inițial de echipele de salvare, dar a decedat ulterior.

Paza de Coastă a început ample căutări pentru găsirea celorlalți doi cetățeni români.

”Consulul Ambasadei României la Londra s-a deplasat în regim de urgență la unitatea medicală unde se află internat cetățeanul român rănit pentru a afla detalii suplimentare despre starea sa de sănătate.

Misiunea diplomatică și Oficiul consular mențin în atenție, cu prioritate, cazul, precum și stadiul căutărilor celor doi cetățeni români dispăruți, și sunt în contact cu autoritățile locale, fiind pregătiți să acorde sprijin și asistență consulară.

Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleanțe familiei cetățeanului român decedat în urma accidentului naval”, transmite MAE.

 

Gazeta de Navodari