Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Un terorist rus arestat la Iași va fi extrădat. A aruncat în aer un bancomat în Moscova și a fugit cu 2,2 milioane de ruble

80

 

Magistraţii ieşeni au judecat un dosar extrem de important, deschis ca urmare a unei solicitări oficiale remise de către autorităţile Federaţiei Ruse. Caprian Timoftei este cetăţean originar din Republica Moldova şi este cercetat în Rusia pentru „furt în formă agravantă“ şi „acte de vio­lenţă periculoase pentru viaţă sau sănătate, faţă de reprezentanţii puterii“.

Bărbatul a fost arestat la Iaşi încă din luna aprilie, şi a încercat să îi convingă pe judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi că nu este vinovat de faptele care îi sunt imputate în Rusia, cerând să nu fie extrădat.

Acum două zile, judecătorii ieşeni, după ce au analizat actele dosarului, au luat decizia de a-l trimite pe Timoftei la Moscova.

Potrivit actelor transmise de către Procuratura Generală a Federaţiei Ruse, faptele imputate moldoveanului ar fi fost comise în date de 28 decembrie 2016. Atunci, alături de alte persoane, basarabeanul ar fi pus explozibil sub un bancomat din Moscova, cu scopul de a sustrage banii din aparat. Timoftei şi complicii au reuşit să obţină astfel în jur de 2,2 milioane de ruble ruseşti, echivalentul a aproape 30.000 de euro.

Un poliţist în civil se afla în zona comiterii fapte şi, după ce s-a legitimat, a fost lovit cu maşina de hoţi. Omul legii a suferit mai multe fracturi, însă a supravieţuit agresiunii. Caprian Timoftei a reuşit să ajungă în România şi, în primăvara acestui an, a fost prins în judeţul Arad, în timp ce încerca să ajungă în Ungaria. A fost adus la Iaşi, unde a fost plasat în Arestul Poliţiei.

7est.ro – 2017 Stiri iasi, stiri locale, nationale si internationale