Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

UNIC IN LUME! Cum arata orasul construit in cel mai STRANIU loc de pe Pamant. VIDEO SPECTACULOS

141

O stanca uriasa pare ca oricand se poate prabusi peste casele celor 3.000 de locuitori din Setenil de las Bodegas, un orasel spaniol straniu din provincia Cádiz. Locul, unic in lume, este dominat de stanci abrupte si nu pare cea mai potrivita zona pentru intemeierea unei asezari.

Relieful inedit al regiunii se datoreaza raului Trejo, care sapa un defileu in rocile solubile, iar stancile care par suspendate deasupra cladirilor au facut ca Setenil de las Bodegas sa devina una dintre opririle interesante de pe Ruta de los Pueblos Blancos (n.r. traseul satelor albe).

Interesant este ca, pe cat de greu e de amenajat o astfel de asezare, pe atat de dificil e de distrus și ocupat. Numele oraselului Setenil de las Bodegas face referire tocmai la rezistenta fortificatiei medievale in fata atacatorilor.

Conform traditiei, denumirea de Setenil e derivata de la expresia septem nihil (de sapte ori nimic, in limba latina), care aminteste de cele sapte asedii de care au avut nevoie crestinii ca sa inlature ocupantii mauri, relateaza Huffington Post. A doua parte a toponimului, Bodegas, (n.r. crame, in limba spaniola), ar fi fost adaugata ulterior, dupa venirea colonistilor spanioli, cand productia de vin a devenit una dintre ocupatiile principale din localitate.