Următorul telefon Sony Xperia ar putea avea sistem 3D de recunoaştere facială (Telefoane mobile)

28Jun - by omgnews - 0 - In Tehnologie

Disponibilă de mult timp în sistemul de operare Android, funcţia de recunoaştere facială ar putea fi suportată cu hardware dedicat pe viitoarele modele Sony Xperia, oferind o alternativă mult mai sigură şi comodă la autentificarea pe bază de amprentă.

Dacă în implementarea clasică, sistemul „face unlock” preia o simplă imagine 2D a feţei utilizatorului şi o foloseşte ca factor de autentificare, alternativa gândită de Sony este un sistem autentic de „biometrică facială” capabil să obţină o reprezentare 3D a formei capului. Hardware-ul furnizat de o subsidiară Sony numită SotKinect, specializată în dezvoltarea de senzori de adâncime pentru modelarea 3D a obiectelor fizice, este folosit împreună cu software de recunoaştere facială dezvoltat de compania japoneză KeyLemon.

Mai robust şi flexibil decât sistemele 2D de autentificare facială, noul senzor pentru recunoaştere facială foloseşte lumină din spectrul near-infrared, interpretând până şi căldura generată de corp. Astfel, recunoaşterea facială poate funcţiona şi în întuneric total şi nu poate fi păcălită cu imagini sau machete 3D modelate după forma capului.

Potrivit ultimelor zvonuri, Sony va demonstra noul sistem 3D pentru recunoaştere facială cu ocazia expoziţiei MWC organizată chiar în aceste zile la Shanghai.

(…)

Cuvinte cheie: Sony

Subiecte asemănătoare:
» Japan Display Inc. adoptă formatul de display 18:9 pentru smartphone-uri. Ar putea fi folosit pe noile Sony Xperia
» Sony extinde gama de televizoare 4K HDR
» Sony abandonează seriile de telefoane Xperia X şi Xperia X Compact
» Sony anunţă depăşirea pragului de 70 de milioane utilizatori unici activi lunar în PlayStation Network
» Sony lansează un nou model Walkman, rezistent la apă şi extreme de temperatură

Articol original – Următorul telefon Sony Xperia ar putea avea sistem 3D de recunoaştere facială, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse