Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Utilizatorii Chrome, păcăliţi cu o falsă extensie Adblock Plus care inserează şi mai multe reclame în pagini (Internet)

130

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

În ciuda promisiunilor, filtrele de securitate implementate de Google pentru a opri răspândirea extensiilor abuzive în magazinul oficial Chrome Web Store nu funcţionează întodeauna, clonarea unei extensii foarte populară cum este Adblock Plus ducând la compromiterea a zeci de mii de dispozitive într-un timp foarte scurt.

Apărând drept creaţia unui dezvoltator numit Adblock Plus, extensia recomandată cu acelaşi logo şi nume ca originalul a fost descărcată de peste 37000 utilizatori Chrome, până să intre în vizorul companiei de securitate SwiftOnSecurity.

Potrivit comentariilor lăsate de cei care au instalat extensia buclucaşă, aceasta inserează reclame invazive în paginile web şi deschide numeroase tab-uri cu reclame nesolicitate. Nu doar incomode, reclamele afişate prezintă riscuri majore de securitate, facilitând răspândirea de malware.

Neplăcerile pot fi evitate dezinstalând cât mai repede extensia Adblock Plus, dacă există suspiciunea că aceasta nu îndeplineşte scopul pentru care a fost creată.

(…)

Cuvinte cheie: Google, Chrome

Subiecte asemănătoare:
» Aplicaţia Google primeşte secţiune „Saved”, asemănătoare listei de bookmark-uri din Google Chrome
» Rusia a încercat să influenţeze alegerile americane folosind reclame pe Youtube şi Gmail
» Chrome OS 61 aduce un nou ecran de login şi interfaţă pentru portabilele Chromebook
» (P) Cât de util este un hard disk drive în ziua de azi?
» Telefoanele Pixel 2 activează automat funcţia „Do Not Disturb”, în anumite condiţii

Articol original – Utilizatorii Chrome, păcăliţi cu o falsă extensie Adblock Plus care inserează şi mai multe reclame în pagini, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse

Get real time updates directly on you device, subscribe now.