Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

VIDEO – Ce spune ministrul Transporturilor despre drumul expres și despre trenul Ilva Mică – Rodna

236

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc (foto – stânga), a fost prezent în județul Bistrița-Năsăud, unde a discutat despre câteva proiecte importante, printre care reabilitarea DN 17 C și DN 17 D, drumul expres care va trece prin Bistrița-Năsăud și redeschiderea traficului feroviar spre Sîngeorz-Băi.

„Discuțiile pe proiecte de infrastructură au început încă din luna februarie cu domnul președinte Moldovan, pe aceste două tronsoane. Un alt obiectiv pe care l-am discutat este drumul expres Turda-Halmeu. Este un proiect extraordinar de importante, care se întinde pe 4 județe. Pe raza județului Bistrița-Năsăud lungimea acestui drum expres fiind 120 de kilometri. Proiectul este prevăzut pe Masterplanul Transporturi. Dacă celelalte proiecte sunt finanțate de la bugetul de stat, acesta este finanțat din fonduri europene. Am stabilit că drumul expres să-l trecem mai aproape și în 2018 să lansăm procedurile pentru studiul de fezabilitate pentru acest drum expres”, a declarat Răzvan Cuc.

„O altă problemă ridicată a fost operarea tronsonului de cale ferată Ilva Mică – Rodna veche, un tronson care nu a beneficiat de foarte mult timp de un operator care să efectueze cursele necesare. Am discutat cu CFR Călători, tronsonul de cale ferată este introdus în pachetul minim social, astăzi am demarat procedurile cu CFR infrastructură pentru punerea în condiții optime și în două luni vom avea și operatorul de stat care va interveni și va efectua curse pe acest tronson”, a spus ministrul Transporturilor.

Problema deschiderii traficului feroviar spre Sîngeorz-Băi este o inițiativă a deputatului PSD Daniel Suciu, care a discutat în luna martie această problemă cu ministrul Transporturilor.

ObservatorBN