StiriȘtiri județul AradȘtiri județul GalațiȘtiri județul IașiȘtiri județul Suceava

VIDEO. DIICOT și Jandarmeria din Franța au efectuat 9 percheziții la Galați, într-un caz de furt de pesticide

Procurorii de la structura centrală a DIICOT în colaborare cu Jandarmeria Naţională Franceză, au făcut mai multe percheziţii în judeţele Galaţi, Arad, Iaşi şi Suceava la persoane suspectate că au furat pesticide şi seminţe din Franţa, în valoare de un milion de euro. La percheziţii au fost descoperite seminţe şi pesticide, în valoare a aproape o jumătate de milion de euro, dar şi peste 14.000 de rulmenţi.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada iunie 2016 – iulie 2017,  membrii grupării au săvârşit zece furturi pe teritoriul Franţei, în regiunea Alsace, de unde au furat pesticide şi seminţe, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 1.000.000 de euro.

Acţiunea procurorilor DIICOT, în colaborare cu ofițerii de la Jandarmeria Națională din Franța, a constat în efectuarea, pe teritoriul României, a 12 percheziţii domiciliare, respectiv 9 în judeţul Galaţi, una în judeţul Arad, una în judeţul Iaşi şi una în judeţul Suceava. Au fost ridicați pentru audieri 7 dintre membrii grupării.

La percheziţii, anchetatorii au descoperit pesticide în valoare de 258.580 de euro, sustrase din localităţile Obersaasheim şi Saint Sauveur Marville și peste 5 tone de seminţe de rapiţă, în valoare de aproximativ 243.000 de euro, sustrase din localităţile Mons en Pevele şi La Chapelle D´Armentieres, precum şi 14.000 de rulmenţi.

Persoanele vizate au fost reţinute în baza unor mandate europene de arestare, urmând a fi pentru prezentate curţilor de apel, în vederea arestării preventive.

Ulterior, suspecţii vor fi prezentaţi instanţelor, în scopul predării lor autorităţilor franceze, respectiv Tribunalul de Mare Instanţă din Colmar.

În aceeaşi cauză, pe teritoriul Germaniei şi Belgiei au mai fost reţinuţi doi dintre membrii grupului.

 

PresaGalați.ro