Știri județul Brașov

Viscolul a afectat transportul pe cablu și Cupa Corona la schi din Poiana Braşov

sursa

Viscolul a afectat transportul pe cablu și Cupa Corona la schi din Poiana Braşov

Mai multe instalații de transport pe cablu din Poiana Brașov, care fac legătura cu vârful masivului Postăvarul, au fost oprite, ieri, din cauza vântului puternic.

Singurele mijloace de transport pe cablu funcționale au fost cele din partea inferioară: telescaun Lupului și teleschiurile Bradul și Stadion.

Potrivit purtătorului de cuvânt al al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, în aceste condiții, Cupa Corona la schi a fost mutată din partea superioară în cea inferioară a pârtiei Lupului.

„Având în vedere această situaţie, Cupa Corona la schi, care era programată să se desfăşoare în partea superioară a pârtiei Lupului a fost mutată în partea inferioară a acestei pârtii, unde transportul pe cablu este asigurat de telescaunul Lupului, cu patru locuri. Din cauza acestei situații, schiorii sunt rugați să respecte delimitările pentru concurs și să nu intre în partea dedicată acestei competiții sportive, pentru a nu se produce accidente”, a declarat, Toarcea.

Sorin Toarcea a mai spus că, de miercuri, angajații de la Regia Pădurilor Kronstadt cablu au început îndepărtarea copacilor care riscă să se prăbușească peste liniile de transport, din cauza încărcării excesive cu zăpadă.

Foto: arhiva

Loading…