Viteza medie de descărcare a datelor de pe internet la punct fix a crescut, în România, cu 78% în 2016, faţă de 2015 (Internet)

29Jun - by omgnews - 0 - In Tehnologie

Românii au experimentat, în 2016, viteze medii naţionale de 26 Mbps pentru download date internet mobil şi de 95 Mbps download date internet fix, în creştere cu 78% faţă de anul trecut, potrivit aplicaţiei ANCOM pentru testarea calităţii serviciului de internet, Netograf.ro.
 
Viteza medie de download pentru conexiunile de internet fix la nivel naţional a înregistrat în anul 2016 valori situate între 48,37 Mbps (în judeţul Harghita) şi 117,96 Mbps (în Ilfov), arată măsurătorile Netograf.ro.
 
„Testele efectuate pe www.netograf.ro arată că în anul 2016 vitezele medii de download au crescut comparativ cu anul 2015, atât pentru internet fix, cât şi mobil. Astfel, viteza medie de download date internet fix a crescut cu 78,4%, de la 53,2 Mbps la 94,95 Mbps (142,45 Mbps pentru conexiunile de tip fir şi 48,99 Mbps pentru conexiunile de tip wireless). Totodată, viteza medie de download date internet mobil a crescut cu 34,7%, de la 19,2 Mbps la 25,9 Mbps (32,98 Mbps pentru conexiunile de tip outdoor şi 22,93 Mbps pentru conexiunile de tip indoor)”, potrivit comunicatului ANCOM.
 
„Creşterea vitezelor medii de download experimentate de utilizatorii români vine pe fondul îmbunătăţirilor operate la nivelul reţelelor de acces, atât pe segmentul de internet fix – unde se constată o creştere a numărului conexiunilor care permit viteze mari (>30Mbps) şi foarte mari (>100Mbps), cât şi pe cel de internet mobil – unde numărul de conexiuni pe tehnologie 4G s-a dublat în 2016, comparativ cu anul 2015”, se mai arată în comunicat.
 
Statisticile pentru internet fix şi mobil în anul 2016 au fost generate de Netograf.ro pe baza unui număr de aproximativ 182.000 de teste valide efectuate de utilizatorii de internet din România.
 
Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin promovarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiei.
 
Foto: Pixabay
 

(…)

Cuvinte cheie: internet, viteza, romania, ancom

Subiecte asemănătoare:
» Poliţia a găsit un „extraterestru” într-o maşină care mergea cu viteză excesivă
» Lista celor mai ciudate, idioate, depăşite sau abuzive legi ale internetului. Statul în care nu ai voie să publici o imagine care ar putea speria pe cineva şi ţara în care e ilegal să mănânci banane „într-un mod erotic”
» Portavionul USS Abraham Lincoln virează la viteză maximă, în cadrul unor teste pe mare
» Un cal inteligent scapă o tânără dintr-un moment penibil
» Primele reţele 5G din România ar putea fi funcţionale în 2020

Articol original – Viteza medie de descărcare a datelor de pe internet la punct fix a crescut, în România, cu 78% în 2016, faţă de 2015, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse