Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Vulnerabilitate Whatsapp, folosită pentru a afla dacă partenerul de viaţă este infidel (Internet)

327

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Achiziţionat de Facebook, serviciul Whatsapp continuă să fie ţinta acuzaţiilor de încălcare a intimităţii utilizatorilor. Ultima descoperire este o metodă pentru stabilirea tiparului de activitate al utilizatorilor, informaţiile putând fi corelate pentru a afla când şi cu cine vorbim pe WhatsApp.

Deşi introducerea tehnologiilor de criptare end-to-end complică interceptarea comunicaţiilor purtate între utilizatori, alte informaţii cum ar fi starea online/offline şi data ultimei activităţi pot fi urmărite sistematic pentru a afla rutina zilnică a utilizatorilor (ex. care sunt orele de somn şi până la ce oră suntem de activi pe WhatsApp).

Luate separat, aceste informaţii nu spun mare lucru, însă dacă tiparul de utilizare este corelat cu activitatea altor persoane din lista de contacte, stabilirea identităţii unei persoane cu care comunicăm la ore nepotrivite sau mai des decât ar fi normal rămâne doar o chestiune de timp.

Încă la stadiu de concept, vulnerabilitatea poate fi exploatată cu uşurinţă prin simpla catalogare a datelor liber disponibile în reţeaua WhatsApp.

Metoda poate fi aplicată şi altor reţele de socializare ca Facebook Messenger, cu menţiunea că aici avem disponibilă şi locaţia aproximativă a utilizatorilor care au bifat opţiunea Nearby Friends în aplicaţia Facebook pentru mobil, informaţia putând fi corelată pentru a stabili dacă persoanele vizate s-au aflat simultan în acelaşi oraş sau distanţa aproximativă.

(…)

Cuvinte cheie: whatsapp

Subiecte asemănătoare:
» WhatsApp, inclus pe lista serviciilor de mesagerie blocate în China
» WhatsApp va lansa o nouă aplicaţie
» WhatsApp va putea reda apelurile video în modul Picture-in-Picture
» Aplicaţia WhatsApp a fost blocată parţial în China
» WhatsApp permite acum aproape orice transferuri de fişiere între utilizatori

Articol original – Vulnerabilitate Whatsapp, folosită pentru a afla dacă partenerul de viaţă este infidel, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse

Get real time updates directly on you device, subscribe now.