Windows 10 va permite controlarea PC-urilor folosind nimic altceva decât ochii. Iată cum funcţionează (Software)

4Aug - by omgnews - 0 - In Tehnologie

Microsoft a dezvăluit recent că va integra funcţie de monitorizare a mişcărilor ochilor în sistemul de operare Windows 10, ca metodă alternativă de navigare a interfeţei Windows şi interacţiune cu aplicaţiile instalate.

Funcţia numită Eye Control a fost adăugată deja unui build Windows 10 adresat celor înscrişi în programul de testare Windows Insider. Pentru a funcţiona, este necesar un PC echipat cu webcam compatibil Tobii Eye Tracker 4C şi versiunea US Engilsh a tastaturii Windows.

Pe scurt, sistemul emulează cursorul unui mouse ghidat de mişcările ochilor. Astfel, utilizatorii cu deficienţe locomotorii nu trebuie decât să privească litera reprezentată pe tastatura virtuală afişată pe ecran, confirmând selecţia prin clipiri ale ochilor. Pentru a simplifica tastarea este apelată funcţia de auto-predicţie a textului, oferind sugestii pentru introducerea următorului cuvânt.

Probabil, noua funcţie va fi parte din actualizarea Windows 10 Fall Creators Update, pregătită pentru începutul acestei toamne.

(…)

Cuvinte cheie: Windows 10

Subiecte asemănătoare:
» Primele dispozitive VR compatibile cu platforma Windows Mixed Reality sunt acum disponibile
» Continue on PC este alternativa Microsoft la Continuum pentru iOS şi Android
» Windows 10 primeşte suport pentru sincronizarea cu dispozitive Android şi iOS
» Windows 10 Fall Creators Update va renunţa la câteva aplicaţii şi servicii învechite
» Windows 10 renunţă la suportul pentru procesoarele Intel Atom „Clover Trail”

Articol original – Windows 10 va permite controlarea PC-urilor folosind nimic altceva decât ochii. Iată cum funcţionează, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse