StiriȘtiri județul Prahova

Ziua şi tentativa de furt din pădurile administrate de către Direcţia Silvică Prahova

F. T.

Angajații Ocolului Silvic Azuga au fost solicitați, ieri, de către jandarmii prahoveni, să constate dacă un transport de masă lemnoasă este în regulă, în contextul în care, pe un drumul forestier din zonă, oamenii legii au tras pe dreapta o autoutilitară marca Volkswagen, încărcată cu fag și molid.
Iată și motivul pentru care reprezentanții sus-amintitului ocol silvic au fost chemați, așa cum apare el explicat într-un comunicat de presă de către reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Prahova: “Solicitând actele pentru transportul pe care îl execută, șoferul autoutilitarei a prezentat două avize, unul având înscrisă cantitatea de un metru cub lemn foc de esență fag, iar cel de-al doilea aviz având înscrisă cantitatea de trei metri cubi de lemn de foc, de esență molid. În urma măsurătorilor (efectuate împreună cu personalul de specialitate de la OS Azuga – n.n.), a reieșit faptul că șoferul avea cu 1,86 metri cubi material lemn foc de esență fag peste cea înscrisă în aviz. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, în conformitate cu art.19, alineat 2, litera f din Legea 171/2010, iar cantitatea de material lemnos a fost confiscată și predată lucrătorilor silvici”.
De asemenea, tot într-un comunicat de presă al IJJ Prahova se specifică următoarele: “Continuă furturile de lemn de foc pe raza comunei Vâlcănești”.
Iar texul amintește faptul că, tot ieri, „în jurul orei 11.40, un echipaj de jandarmi, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a depistat în flagrant, pe raza Ocolului Silvic Slănic, în localitatea Vâlcăneşti, pe numitul D.C., care a tăiat fără drept patru arbori dintr-o pădure. Materialul lemnos de esență gorun şi salcâm, avea diametrul la cioată cuprins între 24 și 30 cm și lungimi cuprinse între 11 metri și 15 metri. Arborii au fost confiscați, iar persoana a fost sancționată contravențional cu suma de 4.000 de lei, potrivit art.8, alin.2, lit. c, din legea 171/2010 privind stabilirea şi sancționarea contravențiilor silvice. De asemenea, s-au confiscat un motofierăstrău și un topor folosite pentru tăirea arborilor”.
Concluzia: ziua și tentativa de furt de lemne din pădurile administrate de către Direcția Silvică Prahova.

Ziarul Prahova