A murit legendarul George Young

Muzicianul George Young, „mentorul” grupului AC/DC a murit la vârsta de 70 de ani. Compozitorul legendarelor piese ‘Friday on my mind’ și ‘Love is in the Air’ a  fost considerat un pionier care a dat naștere unui nou sound în industria muzicii australiene.

George Young, compozitor şi producător al trupei rock AC/DC, fratele mai mare al chitariştilor Angus şi Malcom, a încetat din viață la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut de către Casa de discuri Alberts, care deţine licenţa pentru Easybeats şi AC/DC.

„Alberts anunţă cu tristeţe decesul lui George Young. Un compozitor profund, artist, mentor şi un muzician extraordinar, George a fost mai presus de toate un gentleman, care a fost fără îndoială modest, fermecător, inteligent şi loial; un om cu un extraordinar simţ al umorului. George a fost un pionier, alături de Harry Vanda şi Ted Albert a creat un nou sound în industria muzicii australiene.“

Young a atins celebritatea în anii 1960 în calitate de chitarist al grupului The Easybeats, pentru care a compus ‘Friday on my mind’, devenit un succes internațional. O altă piesă devenită hit planetar și care i se datorează este ‘Love is in the Air’.

Compozitorul cu origini scoțiene, George Young, rămâne în istorie mai ales pentru contribuția sa la emergența legendarei trupe AC/DC, pentru care a produs albumele ‘High Voltage’, ‘Dirty Deeds Done Dirt Cheap’ sau ‘Let There Be Rock’. In 1988, compozitorul a fost inclus în ARIA Hall of Fame, alături de Harry Vanda.

Redactor: Ramona Caba

Litoral TV

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More