Accident de microbuz langa Viena | Cinci romani au decedat pe loc – FOTO

Un grav accident de circulatie a avut loc astazi, in jurul orei locale 12, pe o autostrada de langa Viena. Din primele informatii, un microbuz al unei firme din judetul Satu Mare care transporta opt persoane s-a izbit de un parapet, iar mai apoi s-a zdrobit de stalpii de sustinere ai unui pod. Cinci persoane ar fi murit pe loc, iar trei au ajuns la spital in stare grava.

 

Celula de Criză a MAE, reunită pentru gestionarea acţiunilor privind asistenţa cetăţenilor români afectaţi de uraganul Irma, coordonează şi demersurile Ambasadei României la Viena care are în atenție accidentul produs în apropiere de capitala austriacă, soldat cu mai multe victime cetăţeni români.

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în  vederea obţinerii unor informaţii suplimentare referitoare la circumstanţele producerii accidentului, a stării de sănătate a persoanelor rănite, dar şi pentru confirmarea identităţii acestora.

Conform datelor obţinute până la acest moment, în accident a fost implicat un microbuz  înmatriculat în România, la bordul căruia se aflau 8 cetăţeni români.

Cinci cetăţeni au decedat iar trei au fost răniţi, dintre care doi se află în stare gravă.

Persoanele rănite au fost transportate de urgenţă la spital  pentru îngrijiri medicale.

În acest sens, o echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice se deplasează la spitalul unde se află internaţi cetăţenii români, pentru a obţine detalii cu privire la starea de sănătate a acestora şi pentru a acorda asistenţă consulară.

Misiunea diplomatică română sprijină familiile persoanelor decedate în vederea eliberării certificatelor de deces și a repatrierii trupurilor neînsufleţite.

Ambasada României în Austria menţine legătura cu autorităţile locale şi cu familiile victimelor şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcție de solicitări.

FOTO: APA/THOMAS LENGER
viena 3
viena 2
FOTO: APA/THOMAS LENGER
Dejeanul.ro Suntem deja acolo !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More