Știri județul Bacău

Accident la Urechești: o femeie a ajuns la spital

sursa

La data de 11 ianuarie a.c., poliţiştii oneşteni au efectuat cercetări pentru a stabili împrejurările producerii unui eveniment rutier în urma căruia o persoană a fost rănită.

Din primele verificări a rezultat că un bărbat de 51 de ani, din comuna Căiuţi, în timp ce conducea un autoturism pe DN 11A, în afara localităţii Urecheşti, pe fondul neadaptării vitezei, a pierdut controlul direcţiei de deplasare, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a pasagerei autoturismului condus regulamentar, o femeie de 40 de ani, care a fost transportată la spital.

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ şi au fost conduşi la spital unde li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămarea corporală din culpă.

Având în vedere condițiile meteorologice, polițiștii băcăuani recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar și să se înformeze din timp cu privire la starea drumurilor de pe traseul ce urmează a fi parcurs.

În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe conduc[tori auto să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.). Să conducă prudent fără a brusca comenzile autoturismului.

Reamintim, de asemenea, obligaţia conducătorilor de vehicule de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

Vântul puternic poate influenţa mersul autovehiculelor, provocând schimbări bruşte de traiectorie, mai ales la trecerea pe lângă autovehicule de dimensiuni mari. De aceea, recomandăm prudenţă sporită şi conducerea cu ambele mâini fixate pe volan.

De asemenea, pietonii vor trebui să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acestora numai după ce sunt siguri că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă, ţinând cont de faptul că în condiţii de carosabil umed sau alunecos, spaţiul de frânare al autovehiculelor creşte simţitor.