StiriȘtiri județul AlbaȘtiri județul Neamț

Accident rutier foarte grav pe drumul Girov – Roznov

În această dimineață, în jurul orei 8.30, s-a produs un accident rutier grav în Neamț.

Autoturismul albastru circula pe direcția Girov-Roznov. Din declarațiile martorilor, se pare că mașina a atins un șanț, pe partea dreaptă, șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens izbindu-se violent de autoturismul roșu.

În urma impactului, persoana aflată la volan în autoturismul albastru se află într-o stare foarte gravă. Se încearcă resuscitarea sa.


Comunicat IPJ Neamț:

Politistii ajunsi la fata locului au constatat ca in acest eveniment au fost implicate doua autoturisme, ai caror conducatori auto au fost preluati si transportati  la Spitalul Judetean Neamt.

Din primele cercetari se pare ca, in timp ce un tanar de 29 de ani, din Vanatori Neamt conducea un autoturism pe DJ 156 A, spre Roznov, a pierdut controlul asupra vehiculului, a derapat si a intrat in coliziune cu autoturismul care circula din sens invers, fiind condus de un barbat de 43 de ani, din Borlesti.

In urma impactului, tanarul de 29 de ani a decedat la Spitalul Judetean Neamt, iar cercetarile sunt in desfasurare pentru stabilirea cu exactitate a imprejurarilor in care s-a produs accidentul.

Conducatorii auto nu au putut fi testati cu aparatul etilotest, ca urmare leziunilor suferite, urmand a se stabili prin recoltarea de probe biologice daca se aflau sau nu sub influenta alcoolului.

Recomandari preventive pentru o siguranță în trafic:

Poliţiştii recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, în special când se circulă în coloană.

Nu porniți la drum fără să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, echipați-vă autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi respectați semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie.

Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă bătătorită sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Conducătorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. Aceştia, dacă vor opta pentru plecarea la drum, trebuie să respecte cu stricteţe prevederile legale pentru conducători auto cu mai puţin de un an practică, a căror viteză maximă admisă în afara localităţilor trebuie să fie cu 20 Km/h mai mică.

Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!

Respectați indicaţiile agenţilor de circulaţie, în cazul unui blocaj în trafic sau în condițiile restricţionării temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum!

 

 

Ziar Piatra-Neamt